ΔΙΕΘΝΕΣ
25/06/2020 14:29 EEST | Updated 25/06/2020 14:30 EEST

Φλόριντα: Χαμός σε συνεδρίαση από συνωμοσιολόγους που αντιδρούν στη χρήση μάσκας

Παίρνοντας τον λόγο, έμπλεξαν στη συζήτηση τον Θεό, τον κομμουνισμό και τις μάσκες «που θα τους σκοτώσουν».

Johnny Louis via Getty Images

Μια επεισοδιακή συνεδρίαση έλαβε χώρα στο Palm Beach, στην ψηφοφορία για την επιβολή της χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ορισμένοι παρευρισκόμενοι, που αντιτίθενται στο μέτρο της χρήσης μάσκας, πήραν τον λόγο και επιτέθηκαν τους επιτρόπους της κομητείας, λέγοντας ότι είναι «κομμουνιστές δικτάτορες» που ακολουθούν τους «νόμους του διαβόλου».

 Μερικοί από αυτούς τους ομιλητές, όπως αναφέρει το Daily Beast, δεν δέχονται  ότι οι μάσκες είναι αποτελεσματικές κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και κατηγόρησαν αξιωματούχους ότι έπαιζαν τον Θεό, παραβίαζαν το Σύνταγμα και απειλούσαν την ελευθερία και τη ζωή, επιβάλλοντας το μέτρο.

 «Κάθε ένας από εσάς που υπακούει στους νόμους του διαβόλου θα συλληφθεί. Και θα συλληφθείτε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε η γυναίκα στο βίντεο.

«Κάθε ένας από εσάς έχει ένα χαμογελάκι πίσω από αυτή τη μικρή μάσκα, αλλά κάθε ένας από εσάς θα τιμωρηθεί από τον Θεό. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τον Θεό... ούτε καν με τη μάσκα ή τα 6 πόδια απόσταση».  Αυτή η γυναίκα, το όνομα της οποίας δε γνωστοποιήθηκε, ανέφερε πολλά ακόμη από αυτά που αναφέρονται στις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό, όπως ότι ανήκουν στο βαθύ κράτος και την προσπάθεια ελέγχου των πολιτών.

Μια άλλη γυναίκα είπε: «Θέλω να μάθω ποιος πληρώνεται και από πού προέρχεται η εντολή».

«Λοιπόν, μαντέψτε τι, εξαπλώνονται και οι διαδηλώσεις!», συνέχισε. «Και τι στο διάολο θα κάνουμε γι’ αυτό; Πρόκειται να συλλάβουμε πατριώτες επειδή δεν φορούν μάσκα; Αυτό είναι που θέλετε;».

 «Και λέω Τραμπ 2020!», φώναζε κλείνοντας.

Ολόκληρη η συνεδρίαση. 

*Μετάφραση/αναδημοσίευση από την αμερικανική HuffPost