Φλόριντα: Καραντίνα για 2 χρόνια σε πόλη μετά τον εντοπισμό σαλιγκαριού που προκαλεί μηνιγγίτιδα

Μια πόλη της Φλόριντα βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της ανακάλυψης ενός ταχέως αυξανόμενου πληθυσμού χωροκατακτητικών γιγάντιων αφρικανικών σαλιγκαριών .
Evgeniy Romanov / 500px via Getty Images

Μια πόλη της Φλόριντα βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της ανακάλυψης ενός ταχέως αυξανόμενου πληθυσμού χωροκατακτητικών γιγάντιων αφρικανικών σαλιγκαριών.

Τα σαλιγκάρια, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 20 εκατοστά σε μήκος έχουν ένα παράσιτο που ονομάζεται πνευμονοσκώληκας και μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα στον άνθρωπο, σύμφωνα με δημοσίευμα Iflscience.

Το Τμήμα Γεωργίας και Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της Φλόριντα (FDACS) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν γιγάντια αφρικανικά σαλιγκάρια ξηράς στην περιοχή Νιού Πορτ Ρίτσι της κομητείας Πάσκο στις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο της FDACS.

.
.
fdacs.gov/content/download/104723/file/gals-pest-alert.pdf

Το σαλιγκάρι είναι, επίσης, επιζήμιο για το περιβάλλον, καθώς τρέφεται με περισσότερα από 500 διαφορετικά φυτά, ενώ έχει προτίμηση στο σκυρόδεμα, το οποίο είναι επιζήμιο για τις υποδομές.

Τα σαλιγκάρια αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων επειδή φέρουν ένα παράσιτο που ονομάζεται πνευμονικός σκώληκας αρουραίων, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, είπε στο CNN η Κριστίνα Σίτι, διευθύντρια δημόσιας πληροφόρησης στο FDACS.

Σύμφωνα με την Σίτι, ο πληθυσμός στην κομητεία Πάσκο πιθανότατα προήλθε από το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων ζώων. Τα γιγάντια αφρικανικά χερσαία σαλιγκάρια είναι παράνομα να τα κατέχει κανείς ως κατοικίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες εξωτικών κατοικίδιων εξακολουθούν να διατηρούν τα συγκεκριμένα παράσιτα. Εάν οι ιδιοκτήτες τα πετάξουν στη φύση ή τα χάσουν κατά λάθος, μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα μια βάση, τρέφοντας περισσότερα από 500 διαφορετικά είδη φυτών και ακόμη και καταναλώνοντας το χρώμα και το στόκο από τα σπίτια ως πηγή ασβεστίου.

Η καραντίνα αυτή θα διαρκέσει δύο χρόνια, αλλά σε αντίθεση με τον αποκλεισμό από τον κορονοϊό, οι κάτοικοι απλώς απαγορεύεται να μετακινούν φυτά, χώμα, απορρίμματα κήπων, μπάζα, κομπόστ και οικοδομικά υλικά εκτός της ζώνης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, τα σαλιγκάρια εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη νότια Φλόριντα τη δεκαετία του 1960 και χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια και 1 εκατομμύριο δολάρια για να απαλλαγεί η περιοχή από αυτά. Αναπαράγονται γρήγορα, κάνοντας περίπου 1.200 αυγά σε ένα χρόνο! Μετά από ένα μόνο ζευγάρωμα, κάθε σαλιγκάρι μπορεί να παράγει 100 έως 500 αυγά.

Το 2011, ένας πληθυσμός των παρασίτων ανακαλύφθηκε στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ. Μόλις το 2021 ο πληθυσμός είχε εξαλειφθεί πλήρως.

Δημοφιλή