Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Αγωνία για εγκλωβισμένους επιβαίνοντες

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 άτομα, οι 21 Ελληνες. Τρεις τραυματίες, φόβοι για αγνοούμενους.
|
via Associated Press

Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από το πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας τυλίχθηκε στις φλόγες και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Κέρκυρας.

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ μεταδίδει ότι υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους, που μπορεί να φτάνουν ακόμη και τους δέκα.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, επιχειρούν τρία ελικόπτερα και γίνονται προσπάθειες για απεγκλωβισμό δύο ατόμων από τη γέφυρα του πλοίου.

picture alliance via Getty Images

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Ελληνες - 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι 278, συνεπώς εκτός από τους 2 εγκλωβισμένους υπάρχουν ακόμη 10 άτομα, για την τύχη των οποίων επικρατεί αγωνία.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Adonis Skordilis via Reuters

Σημειώνεται πως ένας επιβάτης μεταφέρθηκε τραυματισμένος στην Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού σώματος και από εκεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέμβους.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Λεωνίδας Ρουμπάτη, δύο ακόμη άτομα - ένας με μικροτραύματα κι ένας με δύσπνοια - μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στον παθολογικό. Δηλαδή είναι τρεις οι τραυματίες των οποίων η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, όπως είπε. «Περιμένουμε κι ένα παιδάκι δύο μηνών, που μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα και ότι δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους.

Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ,ΕΡΤ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα