Ιαπωνία: Μεθυσμένος υπάλληλος έχασε USB με προσωπικά δεδομένα όλων των κατοίκων μιας πόλης

Αφού πέρασε τη νύχτα καταναλώνοντας αλκοόλ, τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι διαπίστωσε ότι είχε χάσει την τσάντα στην οποία βρισκόταν το USB.
filadendron via Getty Images

Μια πόλη στην Ιαπωνία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού ένας υπάλληλος, που συνεργάζεται με τις δημοτικές αρχές της πόλης Αμαγκασάκι στην Ιαπωνία, παραδέχτηκε ότι έχασε ένα USB memory stick που περιείχε τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν μισού εκατομμυρίου κατοίκων μετά από μια βραδινή έξοδο.

Ο υπάλληλος πήρε το USB από τα γραφεία του δήμου, για να μεταφέρει τα δεδομένα σε ένα τηλεφωνικό κέντρο, κοντά στην Οσάκα. Αφού πέρασε τη νύχτα της Τρίτης καταναλώνοντας αλκοόλ σε εστιατόριο, τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι διαπίστωσε ότι είχε χάσει την τσάντα στην οποία βρισκόταν το USB. Το επόμενο πρωί δήλωσε την απώλεια στην αστυνομία.

Οι πληροφορίες του USB περιελάμβανε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης όλων των κατοίκων του Αμαγκασάκι, λεπτομέρειες για την καταβολή φόρων και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών εκείνων που λαμβάνουν άλλα επιδόματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun.

Όλα τα στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα από κωδικό και δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι διέρρευσαν, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Ο δήμος ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα σιγουρευτεί πως στο μέλλον θα γίνεται με ασφάλεια η διαχείριση των ηλεκτρονικών δεδομένων.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που βλάψαμε την εμπιστοσύνη του κοινού», δήλωσε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της πόλης.

Πηγή: Guardian