Ιαπωνική σύμπραξη για μίνι ηλεκτρικά van

Suzuki, Daihatsu Toyota και Commercial Japan Partnership Technologies Corporation θα λανσάρουν μοντέλα το 2023.
Moonstone Images via Getty Images

Η ισχύς εν τη ενώσει. Τέσσερις ιαπωνικές εταιρείες: Suzuki, Daihatsu Toyota και Commercial Japan Partnership Technologies, πρόκειται να συνεργαστούν άμεσα, προκειμένου να λανσάρουν στην αγορά μίνι ηλεκτρικά επαγγελματικά Van (BEV) το 2023, με σκοπό την επίτευξη χαμηλότερων εκπομπών ρύπων. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό, θα εξοικονομήσουν χρήματα από την έρευνα και εξέλιξη, καθώς και από την παραγωγή, σε μια δύσκολη εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα μίνι επαγγελματικά οχήματα λόγω του μικρού τους μεγέθους υποστηρίζουν τις υπηρεσίες last mile logistics, σε μικρές αποστάσεις, ενώ έχουν γίνει ευρέως γνωστά καθώς αποτελούν περίπου το 60% του συνολικού στόλου επαγγελματικών οχημάτων που διαθέτουν οι εταιρείες, γεγονός που τα καθιστά οχήματα ικανά να συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση εκπομπών ρύπων ως ηλεκτρικά.

Για τη δημιουργία ενός μίνι ηλεκτρικού επαγγελματικού Van (BEV), η CJPT θα συμμετάσχει στον προγραμματισμό, ενώ η Suzuki, η Daihatsu και η Toyota θα αναπτύξουν από κοινού ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης BEV κατάλληλο για μίνι van, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία των τριών εταιρειών στην κατασκευή μίνι οχημάτων και στην τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

Tα οχήματα αυτά, που θα αναπτυχθούν από τις τέσσερις εταιρείες, θα χρησιμοποιηθούν και από συνεργάτες σε έργα κοινωνικού χαρακτήρα στην επαρχία της Φουκουσίμα και στο Τόκιο.

Δημοφιλή