ΥΓΕΙΑ

Ιατρικό Περιστερίου: Γρήγορη, μόνιμη αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος για ξέγνοιαστες διακοπές

Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, απουσία μεγάλων τομών και μετεγχειρητικού πόνου, απαλλαγή από συχνές / πολύμηνες αλλαγές τραυμάτων, γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην καθημερινότητα.
Ο Δρ. Αναστάσιος Γ. Ξιάρχος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Περιστερίου.
Ο Δρ. Αναστάσιος Γ. Ξιάρχος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Περιστερίου.
ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ο Δρ. Αναστάσιος Γ. Ξιάρχος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Περιστερίου, μιλά στη Huffpost Greece για τη γρήγορη και μόνιμη αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος που προσφέρει η νέα συνδυαστική τεχνική Rafaelo, ώστε να έχουμε ανώδυνες και ξέγνοιαστες διακοπές.

Κύστη Κόκκυγος

Η κύστη κοκκυγος (ή τριχοφωλεακό συρίγγιο) αποτελεί μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα, η οποία εκδηλώνεται με την εμφάνιση ενός σκληρού μορφώματος (κύστη), καθώς και με κάποιες μικρές οπές στο γύρω δέρμα (στόμια των συριγγίων), των πόρων, δηλαδή, που συνδέουν την κύστη με το δέρμα.

Ποια είναι τα αίτια της εμφάνισής της;

Εμφανίζεται λόγω έντονης τριχοφυΐας, συνεχούς τριβής στην περιοχή της ουράς, (πχ καθιστική ζωή), παχυσαρκίας (η οποία επίσης προκαλεί τριβή στην περιοχή των γλουτών, κ.α.) με το ανδρικό φύλλο να εμφανίζει την πάθηση, περίπου τρείς φορές περισσότερο από το γυναικείο. Αποτελέσματα ερευνών έχουν αποδείξει ότι υπάρχει αύξηση στην εμφάνιση της, σε ηλικίες από 16-20 ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει μία ραγδαία αύξηση στους έφηβους, λόγω της καθιστικής ζωής που επιβάλλει το διάβασμα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα δεν είναι ίδια σε όλους τους ασθενείς. Κάποιοι μπορεί να παραμείνουν ασυμπτωματικοί για πολλά χρόνια, ενώ σε άλλους εμφανίζονται συμπτώματα τα οποία είναι συγκεκριμένα και δύσκολα μπορούν να αγνοηθούν. Συνήθως, η κύστη κόκκυγος εκδηλώνεται με την εμφάνιση μιας μικρής διόγκωσης στην ουρά, ή με τη δημιουργία μεγάλης και επώδυνης φλεγμονώδους μάζας, δηλαδή αποστήματος, εκροή υγρού ή πυώδους υλικού από ένα δερματικό στόμιο (συρίγγιο), στην περιοχή. Όταν η περιοχή φλεγμαίνει, τότε γίνεται ερυθρή, διογκωμένη και σκληρή, ενώ μπορεί να εκρέει και πύον, το οποίο, συνήθως, έχει πολύ άσχημη οσμή. Στην οξεία μορφή παρουσιάζεται με ισχυρό πόνο, δημιουργία αποστήματος και ίσως πυρετό, όπου, πλέον, σε αυτήν την περίπτωση, η χειρουργική παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση.

Συνδυασμός ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών Rafaelo & EPSiT: Οριστική και μόνιμη λύση

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει βοηθήσει τη χειρουργική επιστήμη, δίδοντας στους χειρουργούς τη δυνατότητα της χρήσης ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Κάνοντας, αρχικά, χρήση της τεχνικής, EPSiT (Endoscopic Pilonidal Sinus Treatment), σε πρώτη φάση, πραγματοποιούμε την χαρτογράφηση της κύστης και των διακλαδώσεών της. Ταυτόχρονα, με τη βοήθεια τρισδιάστατης εικόνας σε HD οθόνη και με τη χρήση της επαναστατικής μεθόδου «Rafaelo», μέσω υψηλής συχνότητας και εκ των έσω, πραγματοποιείται η καταστροφή της κύστης, χωρίς να προκληθούν εγκαύματα στους γύρω ιστούς, απόλυτα στοχευμένα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Α. Ξιάρχος, είναι ο Γενικός Χειρουργός, ο οποίος, πρώτος στην Ελλάδα, εφαρμόζει το συνδυασμό αυτών των δύο μεθόδων για τη μόνιμη αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος. Παράλληλα, η συνδυαστική μέθοδος έχει ήδη δημοσιευθεί στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of Gastroenterology and Hepatology, ISSN 2435-1210 Volume 7, με τίτλο Endoscopic Pilonidal Sinus Treatment Combined To Radiofrequency Ablation (Epsit-Fistura), A Perspective of Surgical Innovation.

Ιατρικό Περιστερίου: Κέντρο Εκπαίδευσης Χειρουργών για τη Νότια Ευρώπη

Η Χειρουργική Κλινική του Ιατρικού Περιστερίου, υπό τη Διεύθυνση του Δρ. Αναστάσιου Ξιάρχου, Γενικού Χειρουργού αποτελεί το Κέντρο Εκπαίδευσης χειρουργών για τη Νότια Ευρώπη στη νέα, επαναστατική μέθοδο Η πρωτοποριακή συνδυαστική μέθοδος, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη χειρουργική κλινική του Ιατρικού Περιστερίου αντιμετωπίζει οριστικά τις παθήσεις «ταμπού» (αιμορροΐδες, συρίγγια την κύστη κόκκυγος). Αποτελεί δε, το μοναδικό κέντρο Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη, στη συγκεκριμένη τεχνική. Η Χειρουργική Κλινική του Ιατρικού Περιστερίου πιστοποιήθηκε από την εταιρεία F Care Systems, με έδρα στο Βέλγιο, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της ένα μεγάλο αριθμό επιτυχημένων επεμβάσεων με τη μέθοδο E-RaFisTura. Σύμφωνα με τη Διεθνή Πιστοποίηση, η κλινική πληροί όλα τα απαραίτητα κριτήρια, ώστε να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα απευθύνεται σε χειρουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γρήγορη και μόνιμη αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος για ξέγνοιαστες διακοπές.
Γρήγορη και μόνιμη αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος για ξέγνοιαστες διακοπές.
ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Θεραπεία και καλοκαιρινές διακοπές

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δε θα πρέπει να παραμελούμε ποτέ την υγεία μας, ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο της «ανάπαυλας». Οι λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, όπως αυτή της συνδυαστικής μεθόδου, προσφέρουν μία σωρεία ωφελημάτων στον ασθενή. Μεταξύ άλλων και μέσα πολύ μικρό χειρουργικό χρόνο, έχουμε άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, απουσία μεγάλων τομών και μετεγχειρητικού πόνου, απαλλαγή από τις συχνές και πολύμηνες αλλαγές τραυμάτων, αφού δεν υπάρχει τραύμα, κυρίως, όμως, γρήγορη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα. Γι΄αυτό λοιπόν αντιμετωπίζουμε τη συγκεκριμένη πάθηση, άμεσα, ώστε να έχουμε ξέγνοιαστες, ανώδυνες και ξεκούραστες διακοπές.

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, η επιλογή για τον θεράποντα ιατρό, θα πρέπει να βασίζεται σε παραμέτρους, όπως στην εμπειρία και στην εξειδίκευση του χειρουργού, στο ευρύτερο νοσοκομειακό περιβάλλον, στις οργανωμένες δομές και κυρίως, στην εξατομικευμένη αντιμετώπιση προς τον ασθενή, όπως αυτά υφίστανται και εφαρμόζονται στα νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Η καθημερινή ενημέρωση για νέες τεχνολογίες και υλικά, σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις του Ομίλου σε βιοϊατρικό εξοπλισμό, μας επιτρέπει να διαθέτουμε την τελευταία λέξη της σύγχρονης αντιμετώπισης για τις χειρουργικές παθήσεις του πρωκτού. Παράλληλα, και μέσα από τη συνεργασία της Διεπιστημονικής Ομάδας είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την πλέον εξατομικευμένη λύση για κάθε περίπτωση, όσο σύμπλοκη και αν είναι.

Ο Δρ. Αναστάσιος Γ. Ξιάρχος είναι Γενικός Χειρουργός και Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Περιστερίου. Διαθέτει πολυετή χειρουργική εμπειρία μεγάλου αριθμού επεμβάσεων & πλήθος δημοσιευμένων περιστατικών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.axiarchos.gr/

Δημοφιλή