Ινδία: Αρουραίοι κατανάλωσαν 200 κιλά κάνναβης που είχαν κατασχέσει οι αρχές

Αγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκονται τώρα.
imageBROKER/Karl-Heinz Schein via Getty Images

Η αστυνομία στην Ινδία κατηγορεί τους αρουραίους για την καταστροφή σχεδόν 200 κιλών κάνναβης που είχαν κατασχεθεί από εμπόρους και φυλάσσονταν σε αστυνομικά τμήματα της χώρας.

«Οι αρουραίοι είναι μικροσκοπικά ζώα και δεν φοβούνται την αστυνομία. Είναι δύσκολο να προστατέψεις τα ναρκωτικά από αυτούς» ανέφερε» αποφάνθηκε δικαστήριο στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές, σύμφωνα με το BBC.

Το δικαστήριο είχε ζητήσει από την αστυνομία να προσκομίσει το απόθεμα ως αποδεικτικό στοιχείο σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις η κάνναβη είχε καταστραφεί από τρωκτικά. Η συνολική ποσότητα που καταστράφηκε ξεπερνούσε τα 195 κιλά.

Σε μια άλλη υπόθεση που αφορούσε 386 κιλά ναρκωτικών, η αστυνομία υπέβαλε αναφορά λέγοντας ότι «μέρος» της κάνναβης «φαγώθηκε από τους αρουραίους».

Ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν τα κατασχεθέντα ναρκωτικά από «τέτοια ατρόμητα ποντίκια», τονίστηκε στο δικαστήριο, είναι να δημοπρατηθούν σε ερευνητικά εργαστήρια και φαρμακευτικές εταιρείες, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην κυβέρνηση.

Το 2018, οκτώ Αργεντινοί αστυνομικοί απολύθηκαν αφού έριξαν το φταίξιμο στα ποντίκια για την εξαφάνιση μισού τόνου κάνναβης από μια αστυνομική αποθήκη. Αλλά εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό αυτό, λέγοντας ότι τα ζώα ήταν απίθανο να μπερδέψουν τις ουσίες με φαγητό και «αν τις είχαν όντως φάει, πολλά θα είχαν βρεθεί νεκρά στην αποθήκη».

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019 διαπίστωσε ότι όταν σε εργαστηριακούς αρουραίους δόθηκε ζύμη με κάνναβη, «έτειναν να γίνονται λιγότερο δραστήριοι και η θερμοκρασία του σώματός τους επίσης μειώθηκε».

Το 2017, η αστυνομία στην ανατολική ινδική πολιτεία Μπιχάρ είχε κατηγορήσει τους αρουραίους για την κατανάλωση χιλιάδων λίτρων κατασχεμένου αλκοόλ, ένα χρόνο αφότου η πολιτεία απαγόρευσε την πώληση και την κατανάλωσή του.

Το 2018, τεχνικοί που έφτασαν για να επιδιορθώσουν μια δυσλειτουργική ταμειακή μηχανή στην πολιτεία Ασάμ διαπίστωσαν ότι χαρτονομίσματα αξίας άνω των 1,2 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 14.600 ευρώ) είχαν τεμαχιστεί - και ύποπτοι ένοχοι ήταν αρουραίοι.

Πηγή: BBC