Ιράν προς Ισραήλ: Η επίθεσή μας τελείωσε και δεν επιθυμούμε να τη συνεχίσουμε - Μην απαντήσετε

Ο επικεφαλής του ιρανικού επιτελείου στρατού, Μοχαμάντ Μπαγκχρί, κάλεσε το Ισραήλ να μην «απαντήσει» στις επιθέσεις
via Associated Press

Το Ιράν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην επίθεση που εξαπέλυσε ως «δικαιολογημένη απάντηση στο πλήγμα που κατέστρεψε το προξενείο του στη Δαμασκό».

Όπως αναφέρει το Al Jazzera, ο επικεφαλής του ιρανικού επιτελείου στρατού, Μοχαμάντ Μπαγκχρί,υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του πως «η επίθεσή μας τελείωσε και δεν επιθυμούμε να τη συνεχίσουμε, αλλά θα απαντήσουμε δυναμικά αν το Ισραήλ στοχεύσει τα συμφέροντά μας».

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί, υπογράμμισε ωστόσο ότι «η Τεχεράνη θα προβεί σε αντίποινα σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση κατά των συμφερόντων της, αξιωματούχων ή πολιτών της».

«Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν», ανέφερε, στο ίδιο μήκος κύματος η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ με μήνυμα που ανήρτησε τρεις ώρες μετά την έναρξη της ιρανικής επιχείρησης.

Το μήνυμα του Ιράν

«Φυσικά, οι άνθρωποι που ζουν σε κατεχόμενα εδάφη, οι Σιωνιστές αξιωματούχοι και οι τρομοκράτες και οι στρατοί κατοχής του Σιωνιστικού καθεστώτος και των ΗΠΑ κατανοούν καλύτερα τις δραματικές επιπτώσεις αυτών των επιθέσεων αυτή τη στιγμή», είπε.

Ο Σαλαμί τόνισε ακόμη, ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία παρείχαν αεροπορική κάλυψη στο Ισραήλ στο Ιράκ, την Ιορδανία, ακόμη και σε τμήματα της Συρίας, αλλά «δεκάδες» drones και βαλλιστικοί πύραυλοι κατάφεραν να διατρυπήσουν τα στρώματα των αμυντικών δυνατοτήτων.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε εξαπολύσει μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση, αλλά την περιορίσαμε στις δυνατότητες που είχε χρησιμοποιήσει το σιωνιστικό καθεστώς για να επιτεθεί στο ιρανικό προξενείο και να μαρτυρήσει τους αγαπητούς μας διοικητές».

Δημοφιλή