ΔΙΕΘΝΕΣ
06/09/2019 19:31 EEST

Ισπανική πόλη φορολογεί τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

Στην πόλη, όπου οι σκύλοι είναι περισσότεροι από τα παιδιά.

Sergio Perez / Reuters

Το γεγονός ότι ο αριθμός των σκύλων είναι μεγαλύτερος από αυτόν των παιδιών, έχει φέρει σε δυσχερή θέση την τοπική αυτοδιοίκηση της Ισπανικής πόλης Ζαμόρα, καθώς αναγκάζεται να δαπανά τεράστια χρηματικά ποσά για τον καθαρισμό των δρόμων από τα περιττώματά τους. Συνεπώς, αποφάσισαν να τους φορολογήσουν.

«Οι ιδιοκτήτες των σκύλων θα πρέπει να συμβάλλουν σε κάποιο βαθμό στα έξοδα της πόλης για την καθαριότητά της», επεσήμανε στο Reuters o Ντιέγκο Μπερνάρντο, φορολογικός σύμβουλος της πόλης, αναγνωρίζοντας ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα δυσαρεστηθούν. Σημειώνεται, ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα επιβαρυνθούν ιδιαίτερα, καθώς ο Δήμος ζητά από αυτούς εννιά ευρώ τον χρόνο.

Η πόλη αναμένεται να συγκεντρώνει από τον συγκεκριμένο φόρο 50.000 έως 90.000 ευρώ τον χρόνο, χρήματα που θα δοθούν για τη δημιουργία περισσότερων πεζόδρομων ειδικά διαμορφωμένων για σκύλους, καθώς και για εξοπλισμό καθαριότητας από τις ακαθαρσίες τους.

Ωστόσο, η Ζαμόρα δεν είναι η πρώτη πόλη που επιχειρεί την φορολόγηση του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πόλη της Χάγης που φορολογεί τους ιδιοκτήτες σκύλων με 120 ευρώ ετησίως, ποσό που αυξάνεται για κάθε επιπλέον σκύλο της οικογένειας.

Από την άλλη, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ισπανίας το περασμένο έτος είχε επιχειρήσει να υποβάλλει τους αδέσποτους σκύλους σε τεστ DNA, προκειμένου να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες τους που τους άφησαν στο δρόμο.  Μετά από την αλλαγή της δημαρχίας, το νομοσχέδιο απορρίφθηκε.

Πηγή: Reuters