Ισραήλ: Μουσική ήχησε και πάλι στο χώρο του φεστιβάλ Supernova στη μνήμη των θυμάτων (Εικόνες)

Φωτογραφίες των θυμάτων εκείνης της μέρας, τοποθετήθηκαν πάνω σε πλακάτ στη μνήμη των «αγγέλων».

Την 7η Οκτωβρίου, 364 νέοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι 40 αιχμαλωτίστηκαν από την Χαμάς την ώρα που διασκέδαζαν και χόρευαν στο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ Supernova.

Σχεδόν δύο μήνες μετά, στο σημείο που εκτυλίχθηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες του Ισραήλ, ήχησε και πάλι μουσική στην μνήμη των νέων ανθρώπων που χάθηκαν.

Φωτογραφίες των θυμάτων εκείνης της μέρας, έχουν τοποθετηθεί πάνω σε πλακάτ, μπροστά από μια κονσόλα όπου πέντε ισραηλινοί DJ έπαιξαν μουσική σε μια εκδήλωση που οι διοργανωτές ονόμασαν “The Set for the Angels”.

via Associated Press
via Associated Press
Spencer Platt via Getty Images

«Είναι παράξενο να βλέπεις ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όλες αυτές οι φωτογραφίες, είναι φωτογραφίες ανθρώπων που πέθαναν πραγματικά εδώ», είπε ο Yahel Irony, 18 ετών, ο οποίος επέζησε της επίθεσης όταν κατέφυγε σε ένα κοντινό καταφύγιο. «Αυτοί οι άνθρωποι χόρεψαν μαζί μου και δεν επέζησαν».

Ο Asher Swissa, γνωστός ως DJ Skazi, είπε ότι το γεγονός πυροδότησε ανάμεικτα συναισθήματα. Θλίψη για όλους τους φίλους του που έχασε και ευτυχία για την επιστροφή της μουσικής στους ενθουσιώδεις, τους οποίους περιέγραψε ως ανθρώπους της αγάπης, της ειρήνης και της μουσικής.

«Πιστεύω ότι καθένας από αυτούς τους ανθρώπους γιόρταζε τη ζωή και εμείς θέλουμε να γιορτάσουμε για αυτούς, με μουσική», είπε ο Swissa.

Ήταν το πιο αιματηρό περιστατικό σε μια διασυνοριακή επίθεση σοκ από την παλαιστινιακή ισλαμιστική παράταξη και πυροδότησε μια καταστροφική ισραηλινή αντεπίθεση στη Γάζα.

Spencer Platt via Getty Images
Spencer Platt via Getty Images

Δημοφιλή