«Σαν ταινία τρόμου»: Το μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ που έγινε φεστιβάλ φρίκης από την επίθεση της Χαμάς

Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση των Παλαιστίνιων μαχητών.
.
.
Via BBC

Το μουσικό φεστιβάλ Supernova στην έρημο του νοτίου Ισραήλ αναμενόταν για πολλές εβδομάδες από τους φίλους της μουσικής- ωστόσο ουδείς περίμενε ότι θα μετατρεπόταν σε φεστιβάλ φρίκης από την επίθεση των Παλαιστινίων μαχητών της οργάνωσης Χαμάς που συγκλόνισε το Ισραήλ.

Μία από τους παρευρισκομένους, η Ορτέλ, είπε ότι η πρώτη ένδειξη ότι κάτι συνέβαινε ήταν ο ήχος μας σειρήνας για επίθεση ρουκετών. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι ρουκέτες ακολουθήθηκαν από πυροβολισμούς.

«Έκλεισαν το ρεύμα και ξαφνικά από το πουθενά μπήκαν μέσα πυροβολώντας, ανοίγοντας πυρ σε κάθε κατεύθυνση» είπε στο Κανάλι 12 του Ισραήλ. «Πενήντα τρομοκράτες έφτασαν με φορτηγάκια, φορώντας στρατιωτικές στολές» πρόσθεσε.

Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να φύγουν, τρέχοντας στην άμμο και μπαίνοντας σε αυτοκίνητα, μα υπήρχαν τζιπ με ενόπλους που πυροβολούσαν. «Έριχναν ριπές, και φτάσαμε σε ένα σημείο όπου όλοι σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να τρέχουν...είδα μάζες τραυματιών να πετιούνται γύρω».

Ο χώρος του φεστιβάλ ήταν στην έρημο Νεγκέβ, κοντά στο Κιμπούτς Ρε-ιμ, όχι μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Άνταμ Μπάρελ είπε στη Haaretz πως όλοι ήξεραν ότι υπήρχε πιθανότητα για επίθεση με ρουκέτες, μα οι πυροβολισμοί ήταν σοκ. Ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, μα ένοπλοι πυροβολούσαν εναντίον του, οπότε βγήκε και άρχισε να τρέχει.

H Γκίλι Γιόσκοβιτς είπε στο BBC ότι κρύφτηκε σε έναν κήπο: «Πήγαιναν δέντρο-δέντρο και πυροβολούσαν. Είδα κόσμο να πεθαίνει γύρω. Έκανα απόλυτη ησυχία. Δεν έκλαιγα, δεν έκανα τίποτα». Εν τέλει μετά από τρεις ώρες άκουσε φωνές Ισραηλινών στρατιωτών.

Άλλος μάρτυρας είπε στο Κανάλι 12 πως «ήταν 4-5 ώρες μιας ταινίας τρόμου...τρέχαμε σαν τρελοί».

Online έχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο που δείχνουν το σκηνικό τρόμου κατά την επίθεση. Σε ένα εξ αυτών φαίνεται 25χρονη φοιτήτρια να φωνάζει «μη με σκοτώσετε».

Δημοφιλή