ΙΣΡΑΗΛ

«Αφήστε τη Γάζα να ζήσει», «Οι εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ». Χιλιάδες διαδηλωτές καταφθάνουν στη πρωτεύουσα ενόψει της ομιλίας Νετανιάχου στο Κογκρέσο.
Τα ισραηλινά πλήγματα σε περιοχές της κεντρικής Γάζας την προηγούμενη εβδομάδα εστιάστηκαν στον καταυλισμό Αλ Νουσέιρατ.
Ήταν η απάντηση στην επίθεση των Χούθι με UAV την περασμένη Παρασκευή στο Τελ Αβίβ. Νέα προσπάθεια σήμερα των υεμενιτών ανταρτών να πλήξουν το Ισραήλ με πύραυλο εδάφους-εδάφους.
Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Κολοράντο.
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέταζε το θέμα από τις αρχές του περασμένου έτους, κατόπιν αιτήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. "Υπήρξε ανθρώπινο λάθος" με συνέπεια «"τα συστήματα αναχαίτισης και άμυνας να μην ενεργοποιηθούν".
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ξανά πως παραμένει «απαράδεκτος» ο αριθμός των απωλειών στις τάξεις των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.
142 νεκροί σε 24 ώρες. Η Χαμάς καταγγέλλει την ισραηλινή "σφαγή" και αποσύρεται από τραπέζι.Διαμεσολαβητές κατηγορούν το Τελ Αβίβ για συνεχή αλλαγή των όρων του σχεδίου συμφωνίας.
Οι νεκροί υπολογίζονται πάνω από 90 με τη Χαμάς να κατηγορεί το Ισραήλ για μία ακόμη σφαγή αμάχων.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε για πρώτη φορά το πλαίσιό για μια ειρηνευτική συμφωνία για την απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων τον Μάιο.