Σοκ στην Ιταλία: Πυροβόλησαν θανάσιμα μητέρα αρκούδα κοντά σε εθνικό πάρκο (βίντεο)

Η «Αμαρένα» ήταν διάσημη στην ευρύτερη περιοχή.
.
.
Parco Nazionale d'Abruzzo Lazio e Molise

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο θάνατος μητέρας αρκούδας στην Ιταλία μετά από πυροβολισμό.

Ο θάνατος μιας μητέρας αρκούδας που τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό κοντά σε ένα εθνικό πάρκο στην κεντρική Ιταλία, αφήνοντας τα δύο μικρά της να τα βγάλουν πέρα μόνα τους, έχει προκαλέσει την καταδίκη οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων και πολιτικών. Η αρκούδα σκοτώθηκε θανάσιμα αργά χθες Πέμπτη στα περίχωρα της πόλης Σαν Μπενεντέτο ντέι Μάρσι, ανέφερε σήμερα στο Facebook το Εθνικό Πάρκο Αμπρούτσο, Λάτσιο και Μολίζε δημοσιεύοντας επίσης μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον ύποπτο δράστη, ο οποίος δήλωσε πως την πυροβόλησε από φόβο.

«Πυροβόλησα από φόβο, αλλά δεν ήθελα να σκοτώσω, την βρήκα μέσα στην ιδιοκτησία μου. Ήταν μια παρορμητική, ενστικτώδης πράξη», είπε ο άνδρας που φέρεται ως δράστης σύμφωνα με το open.online.

Η αρκούδα είχε εντοπιστεί σε μια κοντινή πόλη πριν από λίγες μέρες μαζί με τα δύο μικρά της, σύμφωνα με βίντεο. Ήταν γνωστή ως «Αμαρένα» (μαύρο κεράσι) έχοντας πάρει το όνομά της από το φρούτο που έτρωγε.

Το Εθνικό Πάρκο Αμπρούτσο, Λάτσιο και Μολίζε φιλοξενεί περίπου 50 καφέ αρκούδες, ένα είδος που συναντάται στην κεντρική Ιταλία. Ο σάλος για τον πυροβολισμό της αρκούδας ακολουθεί μια διαμάχη με αφορμή περιστατικό τον Απρίλιο όταν μια αρκούδα σκότωσε έναν 26χρονο δρομέα στην βόρεια Ιταλία. Ο θάνατος πυροδότησε μια νομική διαμάχη μεταξύ των τοπικών αρχών, που θέλουν να σκοτώσουν την αρκούδα και μια άλλη που θεωρούνται επικίνδυνες, και περιβαλλοντικών ομάδων που θέλουν να τις σώσουν.

Σήμερα, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Lav χαρακτήρισε την Αμαρένα «θύμα του εθνικού κλίματος μίσους» των άγριων ζώων, υποστηρίζοντας ότι τροφοδοτείται από πολιτικούς. Ωστόσο, ο θάνατός της μνημονεύτηκε από τις τοπικές και εθνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Περιβάλλοντος Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν. Ο πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου Λουτσιάνο Σαμαρόνε είπε στην εφημερίδα La Repubblica ότι η αρκούδα είχε περάσει πάνω από έναν ιδιωτικό φράχτη, αλλά δεν είχε ιστορικό επίθεσης σε ανθρώπους.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι (δολοφονήθηκε) σε νόμιμη άμυνα», είπε προσθέτοντας ότι θα περιμένει το αποτέλεσμα των ερευνών.

Ο αρχηγός του Κόμματος των Πρασίνων, Άντζελο Μπονέλι δήλωσε ότι οι φύλακες του πάρκου αναζητούν τα μικρά της και ότι εκφράζονται φόβοι αν θα επιζήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ / Reuters

Δημοφιλή