Και ο Morgan Freeman κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε συναδέρφους του

Οκτώ άνθρωποι κατηγόρησαν τον -βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό- Morgan Freeman για ακατάλληλη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του CNN.

Οι κατηγορίες εναντίον του 80χρονου ηθοποιού είναι πολλές και αφορούν από μη συναινετικό άγγιγμα μέχρι σεξουαλικά σχόλια που έγιναν γνωστά από δημοσιογράφους στον κλάδο της ψυχαγωγίας. Ακόμα και η δημοσιογράφος που έγραψε το άρθρο, δηλώνει θύμα του Freeman.

Οι εκπρόσωποι του Freeman δεν σχολίασαν στις κατηγορίες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες πρόσωπα που εργάστηκαν με τον σπουδαίο ηθοποιό.

Μια γυναίκα, η οποία εργάστηκε ως βοηθός παραγωγής στην ταινία του Freeman «Going In Style», αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι ο ηθοποιός επί μήνες της μιλούσε άσχημα και την άγγιζε σε σημεία του σώματός της χωρίς συναίνεση. Η ίδια μίλησε δημόσια και για το περιστατικό όταν ο Freeman προσπαθούσε συνέχεια να της σηκώσει τη φούστα και τη ρωτούσε αν φοράει εσώρουχο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο συμπρωταγωνιστής του Alan Arkin «του ζήτησε να σταματήσει. Ο Μόργκαν φοβήθηκε και δεν ήξερε τι να πει» συνεχίζει η καταγγέλλουσα.

Μια άλλη μαρτυρία θύματος των πράξεων του Freeman, αυτή της παραγωγού στην ταινία «Now You See Me», είπε ότι εκείνη και οι γυναίκες συνάδερφοί της άκουγαν πολλά άσεμνα λόγια από τον ηθοποιό, σε σημείο που σταμάτησαν να φοράνε στενά ρούχα όταν αυτός βρισκόταν στο πλατό.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση των κατηγοριών, ο ηθοποιός ανακοίνωσε δημόσια συγνώμη. «Όποιοι με γνωρίζουν ή έχουν συνεργαστεί μαζί μου, ξέρουν ότι δεν είμαι κάποιος που θα προσβάλει και μάλιστα επίτηδες κάποιον ή θα τον κάνει να αισθανθεί άβολα. Ζητώ συγνώμη σε όποιον αισθάνθηκε έτσι και δεν σεβάστηκα-δεν είχα ποτέ τέτοια πρόθεση».

Ο Freeman έχει ιδρύσει μια εταιρεία παραγωγής, τη «Revelations Entertainment», όπου επτά γυναίκες οι οποίες μίλησαν στο CNN για ένα περιβάλλον εργασίας, που έσφυζε από περιστατικά παρενόχλησης, μερικές φορές παρουσία ή και με την επικρότηση της συνεργάτιδάς του και συνιδρύτριας της εταιρείας

Πηγή: TIME