Κακοκαιρία Άριελ: Ισχυρές βροχές και διακοπές ρεύματος σε Αθήνα και Πειραιά

Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων υψών βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.
NurPhoto via Getty Images

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες ώρες σήμερα η κακοκαιρία ARIEL, με ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αττική, που θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και αύριο.

Λόφω της κακοκαιρίας χωρίς ρεύμα είναι αυτή την ώρα ο Πειραιάς και οδοί στο Κερατσίνι λόγω βλάβης στο δίκτυο.

Προβλήματα στην τάση εμφανίζονται σε περιοχές του Παγκρατίου και στα βόρεια προάστια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Σήμερα, τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Δυτική και Νότια Κρήτη και από το απόγευμα στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Αύριο Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μετά το μεσημέρι τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα.

Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων υψών βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες .Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: ΑΠΕ ΜΠΕ, ΕΡΤ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα