Καλύτερη εικόνα για τα μεταγωγικά αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων: Τι γίνεται με C-130, C-27, UH-60

Κινητικότητα ως προς τη βελτίωση της κατάστασης.
.
.
Eurokinissi

Ενδείξεις βελτίωσης δείχνει η εικόνα ως προς τα ιπτάμενα μέσα μεταφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων- ζήτημα που υφίσταται εδώ και καιρό, τόσο σε επίπεδο μεταγωγικών αεροπλάνων όσο και νέων ελικοπτέρων.

Ως προς την προμήθεια επιπλέον C-130H από τις ΗΠΑ για την ενίσχυση του παρόντος στόλου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από χαμηλή διαθεσιμότητα, στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως αναμένονται νεότερα για δύο αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση «στο εγγύς μέλλον» ενός ή δύο αεροσκαφών του τύπου από αυτά που ανήκουν ήδη στο δυναμικό της ΠΑ, ώστε να ενταχθούν ξανά σε υπηρεσία. Ως προς τα C-27J Spartan, οι ίδιες πηγές λένε πως έχουν παραληφθεί ανταλλακτικά, οπότε και προχωρά η αποκατάσταση αεροσκαφών του τύπου, ώστε να αυξηθεί και εκεί η διαθεσιμότητα.

.
.
Eurokinissi

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα για τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτό της προμήθειας νέων ελικοπτέρων προς σταδιακή αντικατάσταση του στόλου των παλαιών UH-1 Huey. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είχε αναφερθεί και στο παρελθόν, υπάρχει κινητικότητα για την προμήθεια αμερικανικών UH-60M Blackhawk- και από τις ΗΠΑ έχει έρθει επιστολή αποδοχής (Letter of Approval) για 35 ελικόπτερα για τον Στρατό Ξηράς, εκ των οποίων 4 θα έχουν διαμόρφωση για Ειδικές Επιχειρήσεις.

via Associated Press

Η ημερομηνία για την αποδοχή της είναι στα τέλη του Μαρτίου, και η τιμή ανέρχεται στα 1,2 δισ. δολάρια.

Δημοφιλή