Καλιφόρνια: Συνελήφθη 81χρονος που τρομοκρατούσε επί χρόνια μια ολόκληρη γειτονιά με σφεντόνα

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, δεκάδες πολίτες έπεσαν θύματα ενός κατά συρροήν σκοπευτή με σφεντόνα», αναφέρει το Αστυνομικό Τμήμα της Ασούζα.
MediaNews Group/Orange County Register via Getty Images via Getty Images

Ένας 81χρονος που σύμφωνα με τους αστυνομικούς τρομοκρατούσε επί χρόνια μια γειτονιά της Νότιας Καλιφόρνιας με μια σφεντόνα συνελήφθη ανακοίνωσε η αστυνομία.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, οι αστυνομικοί ”έμαθαν ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9-10 ετών, δεκάδες πολίτες έπεσαν θύματα ενός κατά συρροήν σκοπευτή με σφεντόνα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα της Ασούζα.

Ο άνδρας θεωρείται ύποπτος για το σπάσιμο πολλών παραθύρων και παρμπρίζ αυτοκινήτων ενώ οριακά αστόχησε από το να πετύχει σε κάποιες περιπτώσεις ανθρώπους με σφαίρες ρουλεμάν που εκτόξευε από την σφεντόνα του, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ο άνδρας συνελήφθη την Πέμπτη αφού οι αστυνομικοί εξέδωσαν ένταλμα έρευνας και εντόπισαν μια σφεντόνα και σφαίρες ρουλεμάν στο σπίτι του στην Ασούζα, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες, ανέφερε η αστυνομία.

Ο υπαστυνόμος Τζέικ Μπούσι της αστυνομίας της Αζούσα δήλωσε το Σάββατο ότι τα περισσότερες βολές προήλθαν από την πίσω αυλή του υπόπτου.

″Δεν γνωρίζουμε κάποιο άλλο κίνητρο εκτός από κακόβουλη ζημιά”, δήλωσε ο Μπόυσι στο Southern California News Group.

Ο 81χρονος ύποπτος αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο την Τρίτη.

Δημοφιλή