Καναδάς: Βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά να καλούν δαίμονες για βοήθεια

Οργισμένες αντιδράσεις γονέων και αυστηρή προειδοποίηση από την Διεθνή Ενωση Εξορκιστών.
Koyama Press

Η Διεθνής Ενωση Εξορκιστών (σ.σ ναι, υπάρχει και τέτοια) προέβη στη σπάνια κίνηση να προειδοποιήσει τους γονείς στον Καναδά για το βιβλίο με τίτλο «Ενα παιδικό βιβλίο για τους δαίμονες», το οποίο διδάσκει παιδιά ηλικίας ακόμη και πέντε ετών πώς να καλούν τους δαίμονες, ώστε να τους βοηθήσουν με προβλήματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός (bullying).

Το αμφιλεγόμενο βιβλίο, που εκδόθηκε νωρίτερα φέτος, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, στα οποία μαθαίνει πώς να καλούν διάφορα κακά πνεύματα με πολλά ακανόνιστα χέρια και κοφτερά δόντια, τα οποία υποτίθεται πως θα λύσουν τα προβλήματά τους, μέσω μιας σειράς συμβόλων (εύκολων να σχεδιαστούν από παιδιά αυτών των ηλικιών).

Koyama Press

«Το βιβλίο παρουσιάζει το κάλεσμα των δαιμόνων ως κάτι συνηθισμένο και συνιστώμενο», τόνισε ο πρόεδρος του Προεδρείου της Διεθνούς Ενωση Εξορκιστών, πατήρ Φραντσέσκο Μπαμόντε. «Προσκαλώντας τα παιδιά να συμμαχήσουν μαζί τους, να τα εκμεταλλευτούν... Δεν αστειεύεσαι με τους δαίμονες» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Είναι σαν κάποιος να βάζει μια χειροβομβίδα στα χέρια του για να παίξει. Αργά ή γρήγορα το παιδί θα τραβήξει την περόνη και θα εκραγεί στα χέρια του».

Το βιβλίο αποτελεί μέρος μιας τάσης να καταστήσει στα μάτια της κοινής γνώμης «φυσιολογική» τη λατρεία του διαβόλου, ως μια «κανονική, εναλλακτική σε άλλες θρησκείες», επισήμανε ο Μπαμόντε, συμπληρώνοντας ότι η παροχή τέτοιου υλικού σε παιδιά μπερδεύει την ικανότητά τους να διακρίνουν τι είναι καλό και τι είναι κακό.

Koyama Press

Το να μαθαίνεις τα παιδιά να ζητούν βοήθεια από έναν δαίμονα - ακόμη και έναν δαίμονα που έχει πλασαριστεί ως φιλικός για τα παιδιά, με ένα μάλλινο καπέλο ανάμεσα στα κέρατά του - είναι σαν να τους λες να ζητήσουν βοήθεια από έναν εγκληματία, είπε.

Ενώ το βιβλίο παρουσιάζεται από την εκδότρια εταιρεία Koyama Press ως «παραφυσική παρωδία» - ίσως μετά από πληθώρα αρνητικών κριτικών από εξοργισμένους γονείς που τον χαρακτηρίζουν «σκουπίδι βγαλμένο από τα έγκατα της κόλασης» και «καθαρό σατανικό» - υπάρχει κίνδυνος να φέρει τους δαίμονες στο σπίτι τους και να τους οδηγήσει στο δρόμο προς την αιώνια καταδίκη, προειδοποιούν οι εξορκιστές.

Πηγή: RT

Πήγαινε στην αρχική σελίδα