ΔΙΕΘΝΕΣ
18/12/2019 07:20 EET

Φιλοζωική οργάνωση στην Ιρλανδία αναστέλλει τις υιοθεσίες σκύλων για τις γιορτές

Και ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση.

Ali Siraj via Getty Images

Η φιλοζωική εταιρεία «Dogs Trust» στην Ιρλανδία ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις υιοθεσίες σκύλων για την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι περισσότεροι εξεπλάγησαν με το γεγονός, ο λόγος όμως που συνέβη κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

To σωματείο, το οποίο εξειδικεύεται στην προστασία των σκύλων, προέβη στην εν λόγω απόφαση έχοντας στόχο να αποτρέψει όσους θέλουν να υιοθετήσουν σκυλιά μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων.

Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι μπορεί πολλές φορές να έχουν πολύ καλές προθέσεις για την υιοθεσία, πολλοί όμως δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την σταθερότητα που χρειάζεται στα σκυλιά.

Σε δήλωση που έκανε η Μπέκι Μπρίστοβ, επικεφαλής της οργάνωσης είπε: «Κάθε χρόνο εκφράζουμε την ίδια λύπη για τους ανθρώπους που θέλουν να παρατήσουν τα κατοικίδια τους, ειδικά τους πρώτους μήνες μετά τα Χριστούγεννα».

«Με αυτή μας την κίνηση υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους πως ο σκύλος είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση και αν είναι κάποιος να το υιοθετήσει, πρέπει να είναι αποφασισμένος», συμπλήρωσε.

Η απόφαση δεν είναι ανεξάρτητη από το μήνυμα του τηλεοπτικού σποτ της Dogs Trust, με το γνωστό σλόγκαν: «Ένα σκυλί είναι για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα». Το διαφημιστικό έχει «πρωταγωνιστή» έναν σκύλο, ο οποίος φτάνει σε ένα νέο σπίτι την ημέρα των Χριστουγέννων. Αφού το σκυλάκι είχε όλη την προσοχή κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, τελικά το εγκαταλείπουν μετά τις γιορτές και σώζεται από την Dogs Trust.

(Με πληροφορίες από Independent)