ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/11/2021 08:12 EET | Updated 26/11/2021 08:13 EET

Καταδικασμένος για δολοφονία συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπών

Είχε κριθεί ένοχος για φόνο άνδρα και τον τεμαχισμό του πτώματος που το πέταξε στη θάλασσα. Το 2017 αποφυλακίστηκε.

hellenic police
hellenic police

Τον συνέλαβαν το 2002 και τον καταδίκασαν σε ισόβια για τη δολοφονία ενός άνδρα στη Σαρωνίδα και τον τεμαχισμό του πτώματός του, τα μέλη του οποίου πέταξε στη θάλασσα. Το 2017 αποφυλακίστηκε με όρους, όμως, και τώρα οι αστυνομικοί του πέρασαν και πάλι χειροπέδες για συμμετοχή σε κύκλωμα διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας.

Ο 57χρονος από την Παλαιστίνη, μαζί με έναν συνεργό του, συνόδευσαν έναν υπήκοο Τουρκίας το πρωί της Τρίτης στο διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και εκεί του έδωσαν έναν φάκελο, ο οποίος περιείχε πλαστό διαβατήριο Δανίας, εισιτήριο για τη Βαρκελώνη και κάρτα επιβίβασης, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες αποκάλυψής τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των στελεχών του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου, από τον περασμένο Οκτώβριο λειτουργούσε το συγκεκριμένο κύκλωμα με εγκέφαλο έναν 26χρονο από τη Συρία. Εκείνος έδινε τις εντολές και τις κατευθύνσεις μέσω της εφαρμογής What’s app, αλλά φρόντιζε στο διαμέρισμά του να μην έχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

hellenic police
hellenic police

 

Προμήθευαν τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, που ήθελαν να ταξιδέψουν προς κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος, με κλεμμένα διαβατήρια που οι φωτογραφίες έμοιαζαν με τους ενδιαφερόμενους ή με πλαστά, τους έδιναν τα εισιτήρια και τις κάρτες επιβίβασης και τους συνόδευαν στο αεροδρόμιο. Όταν εκείνοι έφθαναν στον προορισμό τους, πλήρωναν μέσω Hawala το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ, ώστε να μην μπορούν να τους αποκαλύψουν από τα τραπεζικά συστήματα.

Ένα από τα μέλη του κυκλώματος κυκλοφορούσε πάντοτε με ηλεκτρικό πατίνι στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην μπορεί κάποιος να τον παρακολουθήσει εύκολα.

Από τις έρευνες στις συσχετιζόμενες οικίες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-8- διαβατήρια διαφόρων χωρών,

-26- δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,

-3- άδειες διαμονής,

-24- άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών,

-94- ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών,

Visa ,

δελτίο αιτήσαντος ασύλου,

-10- κάρτες επιβίβασης,

-54- φωτογραφίες για δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο,

αυτοκίνητο,

ηλεκτρικό πατίνι,

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και

το χρηματικό ποσό των -4.200- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

hellenic police
hellenic police
hellenic police
hellenic police