Καταδίωξη 75χρονου «ραλίστα»: Παραβίασε όλο τον ΚΟΚ, οδηγούσε ανάποδα από Βασ. Σοφίας ως Παλλήνη

Του επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ, αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 1.160 μέρες, άδεια και πινακίδες για 400 μέρες και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο.
Eurokinissi

Στη σύλληψη ενός 75χρονου οδηγού προχώρησαν τα στελέχη της Τροχαίας, ύστερα από καταδίωξη, η οποία ξεκίνησε από τη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ακαδημίας και ολοκληρώθηκε στην Παλλήνη.

Οι αστυνομικοί τον είδαν να κινείται στο αντίθετο ρεύμα της Β.Σοφίας, του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και ξεκίνησε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, να κινείται αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επάνω στο πεζοδρόμιο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, υπηρεσιακά οχήματα τον επιτηρούσαν, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα η πεζό, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί τον καλούσαν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός αφού πέρασε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, μπήκε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ. Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν -175- πόντοι, αφαιρέθηκαν άδεια αυτοκινήτου και πινακίδες κυκλοφορίας για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ο 75χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.

Δημοφιλή