Καταγγελίες για trafficking στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας

Κύκλωμα έφερνε παράνομα γυναίκες στη Μόσχα χρησιμοποιώντας διαπιστεύσεις οπαδών.
Catherine Ivill - FIFA via Getty Images

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία μιας 19χρονης κοπέλας από τη Νιγηρία για κύκλωμα trafficking, που έδρασε κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας, το περασμένο καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας ως «όχημα» τις διαπιστεύσεις οπαδών.

Οι συγκεκριμένες διαπιστεύσεις επέτρεψαν σε χιλιάδες θεατές να εισέλθουν στη χώρα μόνο με εισιτήριο κάποιου ποδοσφαιρικού αγώνα της διοργάνωσης - χωρίς βίζα. Κάπως έτσι έφτασε στη Μόσχα και η νεαρή Ομπουσόν, την οποία προμήθευσαν με το απαραίτητο «πάσο» επιτήδεια μέλη του κυκλώματος, τα οποία υποσχέθηκαν να της βρουν δουλειά.

Αντ’αυτού, όμως, βρέθηκε κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλες 11 ομοεθνείς της, και εξαναγκάστηκε να κάνει σεξ με αγνώστους έναντι αμοιβής. Οπως είπε στο Reuters, μετά την απελευθέρωσή της από οργανώσεις ακτιβιστών, μια άλλη γυναίκα από τη Νιγηρία - μέλος της σπείρας - της αφαίρεσε το διαβατήριο και της ζήτησε να εργαστεί μέχρι να της προσκομίσει κέρδος 50.000 δολαρίων για να της το επιστρέψει.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν δύο άνδρες επιχείρησαν να «πουλήσουν» την άτυχη γυναίκα έναντι 30.000 δολαρίων (2 εκατ. ρούβλια) σε έναν αστυνομικό που παρίστανε τον πελάτη.

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 8 ακόμη νεαρές Νιγηριανές, ηλικίας 16-22 ετών, έπεσαν θύματα με τον ίδιο τρόπο. «Δεν σου δίνουν φαγητό για μέρες, σε χτυπάνε, σε φτύνουν... Είναι σαν να βρίσκεσαι σε κλουβί» ανέφερε μια από αυτές.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μια 22χρονη Νιγηριανή, που είχε πάει στη Ρωσία με «δούρειο ίππο» το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που αρνήθηκε να πληρώσει μετά την συνεύρεση.

Αστυνομία και ΜΚΟ εκτιμούν πως με αυτόν τον τρόπο έφτασαν στη Ρωσία και σπρώχτηκαν στην πορνεία πάνω από 2.000 γυναίκες.

Popular in the Community