Κάτω Πατήσια: Τα ναρκωτικά, η σύλληψη και οι αλληλοκατηγορίες

Οι βαριές κουβέντες που είχαν προηγηθεί της αιματηρής συμπλοκής.
|
.
.
Eurokinissi

«Είσαι ρουφιάνος της αστυνομίας. Εσύ φταις που μας πιάσανε» είναι μερικές από τις κατηγορίες που εκτόξευαν ο ένας στον άλλον οι δύο σεσημασμένοι υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι έπεσαν νεκροί το βράδυ του Σαββάτου, στα Κάτω Πατήσια ο πρώτος και στους Αγίους Αναργύρους σε συμπλοκή με πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ο δεύτερος.

Πριν από περίπου έναν μήνα οι δύο τους συνελήφθησαν για υπόθεση ναρκωτικών και από εκείνη την ημέρα και μετά η σχέση τους διαταράχθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες από τηλεφώνου, ενώ αρκετές φορές είχαν δώσει ραντεβού, χωρίς όμως να συναντηθούν.

Στις εννέα και μισή του Σαββάτου ο 46χρονος με τη μοτοσικλέτα του και μία παρέα έξι φίλων του, οι οποίοι ήταν με δύο αυτοκίνητα, έκλεισαν τον δρόμο στον 48χρονο που οδηγούσε το αυτοκίνητό του και δίπλα είχε τη 43χρονη φίλη του.

Οι επτά τον προσέγγισαν, χωρίς να έχουν όπλα και χωρίς να γνωρίζουν ότι εκείνος είχε μαζί του πιστόλι και ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο 48χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην συνεργό του, πυροβόλησε και έναν δεύτερο, τον οποίο παρέσυρε με το αυτοκίνητο η φίλη του και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο οπλοφόρος επιχείρησε να διαφύγει και άρπαξε το ΙΧ διερχόμενου οδηγού. Έκανε μία διαδρομή πέντε χιλιομέτρων μέχρι τους Αγίους Αναργύρους. Εγκατέλειψε το όχημα, μπήκε σε ένα μπαρ και άρπαξε από τους παρόντες είκοσι ευρώ και στη συνέχεια, μόλις κατάλαβε ότι μπροστά του είχε αστυνομικούς, άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χτυπήσει στο πόδι και ένας δεύτερος στον ώμο.

Το πλήρωμα τής Άμεσης Δράσης ανταπέδωσε τα πυρά, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.