Κυβέρνηση κατά ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Μιλάμε για δημιουργία «πράσινου» ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη κριτική του Παύλου Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση που κρατάει στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
Eurokinissi

Πυρά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ, με αφορμή την στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο εισήχθη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ουσιαστικά έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, με τον κ. Ανδρουλάκη να έχει διαμηνύσει ότι το κόμμα του θα το καταψηφίσει και κατηγορεί την κυβέρνηση για διευθέτηση συμφερόντων.

«Μιλάμε πλέον για τη δημιουργία ενός “πράσινου” ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε στην τοποθέτηση του ο κ. Μαρινάκης χαρακτηρίζοντας προσχηματικά τα όσα υποστηρίζει ο κ. Ανδρουλάκης ενώ αναφέρθηκε σε μία σειρά από προβλέψεις του νομοσχεδίου που στηρίζουν το δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και στις πολύ αυστηρές προδιαγραφές που έχουν τεθεί για τη λειτουργία των μη κρατικών.

«Οι πολίτες έχουν απορρίψει τη μηδενιστική λογική, έχουν απορρίψει το όχι σε όλα, για κάποιο λόγο ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να το επαναφέρει με άλλο φόντο. Δικαίωμα του, η χώρα όμως θα προχωρήσει μπροστά. Και θα προχωρήσει μπροστά όχι μόνο γιατί το λέει το πρόγραμμα μας και γιατί ήταν μία προεκλογική μας εξαγγελία. Θα προχωρήσει μπροστά γιατί φέρνουμε ένα απολύτως συνταγματικό νομοσχέδιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας την στόχευση να γίνει η Ελλάδα ένα κέντρο εκπαίδευσης που θα προσελκύει ξένους φοιτητές.

Σφοδρή κριτική άσκησε ο Παύλος Μαρινάκης και στις θέσεις που εξέφρασε για το ίδιο θέμα και ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για υποκρισία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν πιστεύουμε σε αυτές τις απαγορεύσεις και ταυτόχρονα στηρίζοντας και ενισχύοντας το δημόσιο πανεπιστήμιο, θέλουμε η χώρα να προχωρήσει μπροστά», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημοφιλή