Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική - Οκτώ προσαγωγές

Για βομβιστική επίθεση στα Πετράλωνα από τη «Σύμπραξη Εκδίκησης».
Eurokinissi

Στην προσαγωγή οκτώ ατόμων, τα οποία κατά τις αρχές είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, προχώρησαν το πρωί της Τρίτης (27/2) τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε μία ταυτόχρονη επιχείρηση σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι προσαχθέντες φέρονται να συμμετείχαν στη βομβιστική επίθεση της 25ης Ιανουαρίου 2024 σε υποκατάστημα τράπεζας, στα Πετράλωνα, μία ενέργεια την οποία είχε αναλάβει με προκήρυξή της η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», εξετάζεται όμως η συμμετοχή τους και σε άλλες επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η «Σύμπραξη Εκδίκησης» είχε αναλάβει την ευθύνη για ακόμα δύο χτυπήματα: Τον Νοέμβριο του 2023 είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στην Κηφισιά σε σπίτι επιχειρηματία, που είχε εμπλοκή στην κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα, ενώ τον Ιούλιο του 2023 είχαν ρίξει χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες σε δέκα οικήματα, τα οποία σχετίζονται με τους προσαχθέντες, αλλά και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας.

Δημοφιλή