Ερευνες των αρχών για το νεκρό έμβρυο στο κέντρο της Αθήνας

Εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε υπόνομο από υδραυλικό συνεργείου αποφράξεων.
.
.
Eurokinissi

Καταθέσεις από τις γυναίκες, που επισκέφθηκαν τη δομή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στην οδό Σόλωνος, θέλουν να πάρουν τα στελέχη της Ασφάλειας, προκειμένου να δώσουν λύση στον γρίφο με το νεκρό έμβρυο, το οποίο εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε υπόνομο από υδραυλικό συνεργείου αποφράξεων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο υδραυλικός είδε σε κάμερα κάτι που προσομοίαζε σε έμβρυο και αμέσως ενημέρωσε τους υπεύθυνους της δομής, αλλά ενημέρωσε την αστυνομία πολύ αργότερα το απόγευμα και αφού αποκάλυψε στην ιδιοκτήτρια του συνεργείου τί είχε συμβεί.

Όταν οι αστυνομικοί του ΤΑ Εξαρχείων βρήκαν τελικά τους υπευθύνους της δομής, εκείνοι υποστήριξαν ότι η γυναικολόγος -μετά την ενημέρωση από τον τεχνικό- είχε τοποθετήσει το έμβρυο σε ένα ψυγείο, προκειμένου την Τρίτη να ενημερώσει τον ιατροδικαστή. Παράλληλα είπαν στους αστυνομικούς ότι καθημερινά επισκέπτονται τη δομή εγκυμονούσες και είναι πιθανό κάποια από αυτές να έφερε στον κόσμο το παιδί, αλλά να το έκανε εν αγνοία των υπευθύνων στην τουαλέτα.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας και οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα κατάσταση με τις γυναίκες, που επισκέφθηκαν τη δομή, προκειμένου να τις εντοπίσουν και να καταθέσουν.

Δημοφιλή