«Κλέων»: Στα ύψη ο υδράργυρος- πού θα κινηθούν οι θερμοκρασίες

Αναμένεται παρατεταμένο κύμα πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
.
.
Eurokinissi

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι θερμοκρασίες, καθώς προχωρά ο καύσωνας που έλαβε την ονομασία «Κλέων» (Cleon).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια τμήματά του τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βόρεια και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 και τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 ως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Για τη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Το Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, μέγιστες θερμοκρασίες στους 36-38 βαθμούς Κελσίου, βορειοδυτικούς ανέμους με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο. Αναλυτικότερα, την Τρίτη αναμένεται σε όλη τη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και έντονη ζέστη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 14 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35-37, στην Ήπειρο από 18 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 36-38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35-37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35-37 βαθμούς Κελσίου.Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές, στο Ιόνιο με εντάσεις έως 4 μποφόρ, στο Αιγαίο με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η κορύφωση του κύματος υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να σημειωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, με συνθήκες καύσωνα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να φτάνουν τοπικά τους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, διατηρούμενη ωστόσο για αρκετές ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Για την Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει αίθριο καιρό, με ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο έως 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 και στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Δημοφιλή