Διαγραφή Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ μετά τη δήλωση στήριξης στην κυβέρνηση

Διαγραφή Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ μετά τη δήλωση στήριξης στην κυβέρνηση

Mέσω Twitter ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος τη διαγραφή της Έλενας Κουντουρά από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μάλιστα, αφήνει αιχμές κατά της Υπουργού Τουρισμού ότι αντάλλαξε την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα, κατηγορία για την οποία είχε προειδοποιήσει ότι θα προέβαινε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε χτες, Κυριακή, για τους υπουργούς του οι οποίοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως είχε πει, δεν μπορούσε να βρει την κυρία Κουντουρά στο τηλέφωνο, καθώς το απαντούσε ο αστυνομικός της.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Έλενα Κουντουρά είχε προχωρήσει, από την Κίνα όπου βρίσκεται, σε επίσημη δήλωση στήριξης της κυβέρνησης, αναφέροντας: «Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τονίζει η υπουργός Τουρισμού σε αποκλειστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία προσθέτει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

-Γιατί θέλει ο Τσίπρας την ψήφο εμπιστοσύνης - Τι απαιτεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

-Ψήφος εμπιστοσύνης: Με ποιους βουλευτές ελπίζει η κυβέρνηση να φτάσει τους 151

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κουντουρά έχει ως εξής:

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.

Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.

Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.

Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Έρχεται και διαγραφή Κόκκαλη -Δήλωση στήριξης στην κυβέρνηση

Ο Πάνος Καμμένος είχε αναφερθεί χτες εκτενώς στις περιπτώσεις των δύο υπουργών του που βρίσκονται στη Σαγκάη, αφήνοντας αιχμές τόσο για την Έλενα Κουντουρά όσο και για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος επίσης δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, για τον κ. Κόκκαλη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε πει: «Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα για το Σινικό Τείχος. Εάν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση με την ψήφο, θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ... Εγώ πρότεινα για υπουργό τον κ. Κόκκαλη, αλλά τώρα είναι στην Κίνα. Ελπίζω να ξέρει ότι το πιο σημαντικό είναι να μένεις πιστός στις αρχές σου».

Δημοφιλή