Κολωνός: Η μητέρα της 12χρονης ζητά να αποφυλακιστεί

Προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της. Νέα κατάθεση θα δώσει το νέο κορίτσι, έρχονται κι άλλα εντάλματα σύλληψης.
.
.
Eurokinissi

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης που οδήγησε την μητέρα της 12χρονης στη φυλακή για την υπόθεση του Κολωνού κατέθεσε ο συνήγορος της Απόστολος Λύτρας.

Η υπεράσπιση της 37χρονης υποστηρίζει ότι τα στοιχεία είναι ελλιπή και δεν μπορούν να κρατήσουν προσωρινά στη φυλακή τη μητέρα. Με την προσφυγή ζητείται η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της και να είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα τους.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στο μεταξύ οι έρευνες των αρχών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι θέμα ωρών η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, ενώ καθοριστική κρίνεται η νέα κατάθεση που θα δώσει η 12χρονη.

Η 12χρονη αναμένεται να προσέλθει στην Ειδική Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για τέταρτη κατάθεση προκειμένου να αναγνωρίσει άτομα βάσει φωτογραφιών που θα της υποδειχθούν από τις αρχές και σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει.

Από τα άτομα που είχαν παρουσιαστεί αυτοβούλως υποστηρίζοντας ότι είχαν μόνο διαδικτυακή επικοινωνία με την ιστοσελίδα του 53χρονου Ηλία Μίχου, υπάρχουν στοιχεία για συνάντηση τουλάχιστον τριών υπόπτων με το ανήλικο κορίτσι.

Δεδομένου ότι η 12χρονη κατέθεσε ότι υπέστη βιασμό σε αυτοκίνητο από 11 άτομα, εκτιμάται ότι θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τρία ως επτά άτομα. Η διαδικασία ταυτοποίησης υπόπτων στην οποία θα υποβληθεί η 12χρονη θα γίνει πάντα παρουσία ψυχολόγου, ενώ ενδέχεται εισαγγελέας και ανακρίτρια να ζητήσουν να συνομιλήσουν με το κορίτσι.

Σε κάθε περίπτωση, δεκάδες είναι και οι ταυτοποιήσεις των ατόμων από την λίστα των «212» που είχαν συνομιλήσει με τα προφίλ που είχαν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα γνωριμιών για την εκπόρνευση του παιδιού.

Διακίνηση πορνογραφικού υλικού

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο μεταξύ στο φως για τη δράση του 53χρονου και την εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς φέρεται πλέον να εμπλέκεται και σε διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Όπως αναφέρεται, αντιμετωπίζει και την κατηγορία κατοχής και διανομής παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου, αφού όχι μόνο κακοποιούσε σεξουαλικά την 12χρονη, αλλά το φωτογράφιζε και το τραβούσε βίντεο γυμνό, και στη συνέχεια διακινούσε με το αζημίωτο το υλικό στο διαδίκτυο για να δελεάσει άλλους παιδεραστές.

Εκτιμάται πως ο 53χρονος είχε στη διάθεσή του περισσότερες από τέσσερις φωτογραφίες και περισσότερα από έξι βίντεο της 12χρονης. Ωστόσο βάσει και πάλι της κατάθεσης του ανήλικου κοριτσιού, φέρεται να υπάρχει και άλλο άτομο που κατέχει οπτικοακουστικό υλικό με την ίδια.

Η ίδια η ανήλικη σε προηγούμενη κατάθεσή της είχε αναφέρει πως της ζητούσε να του στέλνει βίντεο και φωτογραφίες, όπου της έλεγε τι να κάνω και πώς να είναι. “Ο Μιχάλης έχει κι αυτός δικά μου βίντεο και φωτογραφίες. Του τα έστειλε ο Ηλίας, κάνοντας ότι είμαι εγώ, στέλνοντάς τα από τον δικό μου προφίλ” είπε συγκεκριμένα η 12χρονη στην κατάθεσή της.

Στη ΓΑΔΑ ένας 39χρονος

Ένας ακόμη άντρας, ο 12ος κατά σειρά, προσήλθε στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως για την υπόθεση του Κολωνού και ανέφερε ότι είχε συνομιλήσει με ένα προφίλ το οποίο φέρεται να είναι της 12χρονης. Ο άνδρας 39 ετών ανέφερε πως του είπε ότι είναι 17 ετών. Ο άντρας κατέθεσε το κινητό του τηλέφωνο και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθε αυτοβούλως 39χρονος ημεδαπός στην ανωτέρω Υπηρεσία. Ο ανωτέρω ανέφερε ότι αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση».

Πηγή: Dikastiko.gr

Δημοφιλή