Κολοσσός, το ρομπότ που έσωσε τη Νοτρ Νταμ

Το ρομπότ που έγινε viral για τον σωστό λόγο.

Με τον κεντρικό πύργο και τμήμα της οροφής να πέφτει στη διάρκεια του πύρινου εφιάλτη στην Παναγιά των Παρισίων, η πυροσβεστική επιστράτευσε για το δύσκολο έργο ένα ρομπότ, τον Κολοσσό.

«Όταν οι Γάλλοι πυροσβέστες είδαν τον κεντρικό πύργο της Παναγίας των Παρισίων να βρίσκεται προ της κατάρρευσης, η πρώτη τους σκέψη ήταν να επιστρατεύσουν ένα ρομπότ» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γκαμπριέλ Πλους, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος στο Παρίσι. «Το ρομπότ θα μπορούσε να μειώσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ναού που είχε τυλιχθεί στις φλόγες» σημειώνει.

«Το ρομπότ Κολοσσός” κατασκευάζεται από την εταιρεία Shark Robotics, εταιρεία με έδρα τη Λα Ροσέλ. Το ρομπότ βοήθησε τους πυροσβέστες να μείνουν μακριά από τα σημεία που ήταν επικίνδυνα από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ήταν ό,τι έπρεπε για τις συγκεκριμένες καταστάσεις, καθώς είναι ανθεκτικό και ευέλικτο, μπορεί να ξεπεράσει εμπόδια, να ανέβει και να κατέβει σκάλες.

«Αυτό το χερσαίο drone αντέχει σε περιπτώσεις κατολισθήσεων, διαρροής αερίων ή πολύ υψηλών θερμοκρασιών....Είναι ιδιαίτερα ευέλικτο», συμπληρώνει ο Σιρίλ Καμπαρά, συνιδρυτής της Shark Robotics σε συνέντευξή του στο AFP.

Δημοφιλή