Κόντρα Σγουρού - Πατούλη για τα 12.000 ευρώ της βασιλόπιτας (και) στην περιφέρεια Αττικής

«Τέτοιο ύφος ανακοίνωσης μετέρχονται μόνο όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους», αναφέρει ο Γ. Σγουρός
TraceyAPhotos via Getty Images

Συνεχίζεται η κόντρα του Γιάννη Σγουρού με τον νυν περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, για την δεύτερη «χρυσή» βασιλόπιτα που έγινε γνωστή μετά από εκείνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε μια οργισμένη ανακοίνωση - απάντηση στα όσα ανέφερε η περιφέρεια για την βασιλόπιτα, ο κ. Σγουρός αναφέρει:

«Ο κ. Πατούλης αντί να μιλήσει για την ταμπακιέρα αναφορικά με τις καταγγελίες της Παράταξής μας και συγκεκριμένα για τα 12.000 ευρώ που διέθεσε για εκδήλωση δύο ωρών για την κοπή πίτας των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, απάντησε όπως συνηθίζει: με ύβρεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Η αντίδρασή του βέβαια δεν μας ξενίζει, με τον ίδιο τρόπο άλλωστε αντέδρασε και στις καταγγελίες του Συλλόγου των Εργαζομένων για την προμήθεια καναπέδων για το γραφείο του κόστους 20.000 €.

Τα κόμματα του κοινοβουλίου και η κοινωνία πρέπει να αντιδράσουν, να αποδοκιμάσουν και να καταδικάσουν όσους μετά από 10 χρόνια αιματηρών μνημονίων συνεχίζουν να μετέρχονται τις ίδιες πρακτικές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία, σαν να μην τρέχει τίποτα!

ΥΓ.1 Τέτοιο ύφος ανακοίνωσης μετέρχονται μόνο όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους…

ΥΓ.2 Για τα οικονομικά κατορθώματα στον Δήμο Αμαρουσίου (145 χρόνια ρυθμίσεις για ασφαλιστικές εισφορές) και για στην ΚΕΔΕ (νομοθετικές ρυθμίσεις κλπ) θα μιλήσουμε προσεχώς…».

Τι απάντηση της Περιφέρειας για τη «χρυσή» βασιλόπιτα

Η περιφέρει από την πλευρά της κάνει λόγο για λαϊκισμό, υπογραμμίζοντας πως η έγκριση της δαπάνης έγινε σε συνθήκες «απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας [...] προς τιμήν των άνω των 1.800 εργαζομένων και των παιδιών τους». Μάλιστα η περιφέρεια καταλήγει πως θα πραγματοποιήσει ξανά παρόμοια εκδήλωση, «κόντρα στη μίζερη και λαϊκίστικη λογική», επιρρίπτοντας τις επικρίσεις σε κομματικά κίνητρα.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση δε, εξαπολύει επίθεση στον ίδιο τον πρώην περιφερειάρχη, Γ. Σγουρό, αναφέροντας ότι «λαϊκιστής είναι αυτός που κρύβει την ανυπαρξία του έργου του πίσω από κενές περιεχομένου ηθικολογίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σγουρός με αφορμή την εκδήλωση της κοπής της πίτας των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το μέγεθος της υποκρισίας του.

Μιλά για σεβασμό των χρημάτων των φορολογουμένων ο άνθρωπος που ως Περιφερειάρχης διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να επιλύσει ούτε ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Ο άνθρωπος που οφείλει την ανέλιξή του σε υψηλές δημόσιες θέσεις κι αξιώματα, στηριζόμενος όχι στα επιστημονικά προσόντα που διαθέτει, αλλά στην κομματική καμαρίλα.

Ο άνθρωπος που ως Περιφερειάρχης δεν κατάφερε να διασφαλίσει για την Περιφέρεια Αττικής ούτε το προσωπικό που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις εκατοντάδες αρμοδιότητες που έχει, αλλά ούτε και τους οικονομικούς πόρους για την αξιοπρεπή αμοιβή των εργαζομένων της, για τους οποίους σήμερα κόπτεται υποκριτικά .

Ο κ. Σγουρός απέτυχε ως Περιφερειάρχης και σήμερα, ως επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, έχει αποτύχει να ενώσει και να εμπνεύσει ακόμη και τα ίδια τα στελέχη της αυτοδιοικητικής του ομάδας.

Ας καταλάβει λοιπόν ότι η προσφυγή του στο λαϊκισμό δεν πρόκειται να δώσει λύση στα πολιτικά αδιέξοδά του.

Κι ας μην προσποιείται υποκριτικά ότι δεν κατάλαβε δήθεν τι ψήφισε στην οικονομική επιτροπή η παράταξή του, για την εκδήλωση της κοπής της πίτας των εργαζομένων. Άλλωστε εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση αυτή, μέσω του γ.γ. του Περιφερειακού μας Συμβουλίου και μέλους της παράταξης του.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του να κερδίσει δέκα δευτερόλεπτα δημοσιότητας, όμως δεν πείθει κανέναν, γιατί όλοι γνωρίζουν πια «τα έργα και τις ημέρες» του κ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής».

Δημοφιλή