ΗΠΑ: Κοριτσάκι 8 ετών πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση από την συνοριοφυλακή του Τέξας

Η μικρή μετανάστρια ήταν στα κρατητήρια όπως και οι γονείς της όταν κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί στο νοσοκομείο.
DANIEL BECERRIL via Reuters

Ένα κοριτσάκι μόλις 8 ετών πέθανε ενώ ήταν υπό την κράτηση από στην Συνοριοφυλακή της πολιτείας του Τέξας.

Το παιδί πέθανε σε τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τα κρατητήρια της υπηρεσίας στο Χάρλινγκεν αφού κρίθηκε επείγουσα η ανάγκη παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Η Υπηρεσία ανέφερε ότι διεξάγει έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού, το οποίο βρισκόταν υπό κράτηση με τους γονείς του στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί υπό ποιες συνθήκες κρατείτο η μικρή, τι συμπτώματα παρουσίασε και ποια η αιτία θανάτου ενώ επίσης δεν έχον δοθεί στην δημοσιότητα το όνομά της και η χώρα καταγωγής της. όνομα και η χώρα καταγωγής της δεν έγιναν γνωστά.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο παιδιού υπό την ευθύνη της αμερικανικής συνοριοφυλακής από το 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Los Angeles Times. Τότε, ο θάνατος 16χρονου αγοριού από τη Γουατεμάλα είχε προκαλέσει κατακραυγή για την πολιτική «μηδενικής ανοχής» του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Η κυβέρνηση του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν δέχεται συνεχείς επικρίσεις από τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, που την κατηγορεί πως μετέτρεψε τα σύνορα με το Μεξικό σε «σουρωτήρι».

Παρότι την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας σε σχετική ανακοίνωση διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ μειώθηκε αφότου τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανόνες για τη μετανάστευση την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των μεταναστών υπό κράτηση ξεπέρασε τους 28.000 προ ημερών, υπερβαίνοντας σημαντικά τις δυνατότητες υποδοχής τους.

Πηγή: Reuters, LA Τimes