Σκοτεινή υπόθεση: Τι συνδέει 65 γυναίκες που έλαβαν επιστολές με χρησιμοποιημένα προφυλακτικά

Η έρευνα της αστυνομίας της Αυστραλίας πάει πίσω στο 1999, σε ένα καθολικό σχολείο θηλέων. Σοκ από γονείς των γυναικών που άνοιξαν τις επιστολές, τι έγραφαν.
www.kilbreda.vic.edu.au

Μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση διερευνά η αστυνομία της Αυστραλίας που αφορά στην αποστολή σε τουλάχιστον 65 γυναίκες, επιστολών που περιέχουν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά.

Από μόνο του το γεγονός είναι αξιοπερίεργο αλλά αυτό που κάνει την όλη υπόθεση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι πως οι αρχές πιστεύουν ως οι παραλήπτριες δεν επιλέχθηκαν τυχαία αφού όλες φαίνεται πως ήταν μαθήτριες στο ιδιωτικό σχολείο θηλέων, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Kilbreda College στην Μελβούρνη το 1999.

Τα περισσότερα από τα θύματα έλαβαν πολλαπλές επιστολές, όλες με χρησιμοποιημένα προφυλακτικά ενώ οι αρχές διεξήγαγαν αναλύσεις DNA και χειρόγραφου με την ελπίδα να ταυτοποιηθεί ο δράστης, όπως ανάφερε ο ανώτερος αξιωματικός που έχει αναλάβει την υπόθεση, Γκραντ Λιούις.

Οι διευθύνσεις των γυναικών, όπως αναφέρει ΒBC ελήφθησαν από μια επετηρίδα που συνέταξαν οι ίδιες ως μαθήτριες πριν από 24 χρόνια ενώ κάποιες επιστολές ήταν χειρόγραφες, κάποιες δακτυλογραφημένες, αλλά όλες περιείχαν μηνύματα ”απειλητικά” και ”σεξουαλικής φύσεως”.

″Το μήνυμά μας στον δράστη είναι: «πρέπει να σταματήσεις» και «θα σε βρούμε»”.

”Δεν ξέρουμε ποια είναι η σύνδεση με το σχολείο. Μπορεί να είναι ένας πρώην μαθητής, ένας υπάλληλος... μπορεί να είναι κάποιος που βρήκε αυτή την επετηρίδα στα σκουπίδια και παίζει ένα παιχνίδι” είπε ο Λιούις.

Πολλά από τα γράμματα στάλθηκαν στις παλιές διευθύνσεις των γυναικών και τα άνοιξαν οι γονείς τους οι οποίοι φυσικά σοκαρίστηκαν.

Ένα από τα θύματα η Μπρι, είπε στους δημοσιογράφους για το πώς η μητέρα της τής τηλεφώνησε για να τη ρωτήσει αν έπρεπε να ανοίξει ένα ”περίεργο γράμμα”. Η γυναίκα που ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί το πλήρες όνομά της, συμπλήρωσε: ”Η αντίδρασή της (σ.σ. της μητέρας της)...ήταν σοκαρισμένη, αναστατωμένη. Ήταν πραγματικά αηδιαστικό και τόσο η μητέρα μου όσο και ο πατέρας μου ανησυχούν, πιστεύουν πως κάποιος με έχει στειροποιήσει”.

Η Μπρι είπε ότι δημιούργησε μια ομάδα στο Messenger του Facebook με μέλη αποφοίτους του Kilbreda College. ”Φαινόταν ότι κάθε μέρα ή δύο μέρες όλο και περισσότερα κορίτσια έλεγαν «έλαβα και εγώ ένα». Πλέον δεν είναι αστείο. Θέλουμε απλώς να σταματήσει”.

Όπως τονίζει ”Δεν έχουμε ιδέα ποιος θα μπορούσε να είναι πίσω από όλο αυτό. Κανείς δεν μπορεί να βρει κάποιον συσχετικό με κάποιο άτομο. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κανέναν που να μας κρατά κάποια κακία”.

Η αστυνομία προέτρεψε όποιον έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Το Kilbreda College, ένα ανεξάρτητο καθολικό σχολείο για κορίτσια, ιδρύθηκε από τις μοναχές Brigidine το 1904 και έχει εγγεγραμμένες περίπου 900 μαθήτριες.

Φυσικά βοήθα όπως μπορεί στην έρευνα της ενώ η Διευθύντρια Nicole Mangelsdorf είπε στην εφημερίδα Herald Sun της Μελβούρνης ότι το σχολείο είχε στείλει επιστολές σε πρώην μαθήτριες ενθαρρύνοντας οποιαδήποτε άλλα θύματα να απευθυνθούν στην αστυνομία. ”Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα σχετίζεται με οποιαδήποτε πρόσφατη παραβίαση δεδομένων στο κολέγιο”, είπε.

Πηγή: ΒΒC