Κορονοϊός: Εκτιμήσεις πως έως και 96 εκατ. Αμερικανοί μπορεί νοσήσουν και 480.000 να πεθάνουν

Το ζοφερό σενάριο, βάσει των τρεχόντων δεδομένων προβλέπει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν και τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν μια κατάσταση 10 φορές σοβαρότερη από ότι κατά την έξαρση της εποχικής γρίπης.
KENA BETANCUR via Getty Images

Σε κατάσταση συναγερμού είναι τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ καθώς αν και μέχρι στιγμής ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 554 και των νεκρών σε 22, οι εκτιμήσεις για την εξάπλωση του κορονοϊού είναι δυσοίωνες και το σύστημα υγείας και αυτής της χώρας θα περάσει την πιο δύσκολη δοκιμασία.

Η Αμερικανική Ένωση Νοσοκομείων πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο ένα σεμινάριο μέσω διαδικτύου εστιάζοντας στο συγκεκριμένο θέμα και το Business Insider έλαβε ένα αντίγραφο των διαφανειών που παρουσιάστηκαν.

Στην παρουσίαση με θέμα τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι του ηγούνται συστήματος υγείας στις ΗΠΑ ο δρ. Τζέιμς Λόουλερ, καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα εξέθεσε και τις εκτιμήσεις του για το πόσο μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτές:

  • 4,8εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ που θα προσβληθούν από τον Covid– 19 θα χρειαστεί να νοσηλευτούν

  • 96εκατ. εκτιμάται πως θα νοσήσουν συνολικά στη χώρα

  • 480.000 άνθρωποι θα πεθάνουν

  • Τα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι έτοιμα για να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση 10 φορές χειρότερη και σοβαρότερη από αυτή την κατά την περίοδο που φέτος η εποχική γρίπη ήταν σε έξαρση.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως δεν τίθεται ένα χρονικό πλαίσιο ενώ τονίζεται πως η σχετική παρουσίαση αυτών των εκτιμήσεων βασίζεται στα μέχρι τώρα διαθέσιμα δεδομένα και είναι πολύ πιθανό καθώς ο όγκος των δεδομένων θα μεγαλώνει, να υπάρξουν διορθώσεις, όπως επισημαίνει στο Business Insider εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής της Νεμπράσκα.

Η δε Αμερικανική Ένωση Νοσοκομείων τονίζει πως στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων και όχι οι θέσεις της ίδιας της Ένωσης.

Δημοφιλή