Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Είναι πολλά αυτά που μας άφησε!

Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και αυτό γιατί σίγουρα κάτι σπουδαίο θα ξεχάσεις από αυτά που μας «γνώρισε»
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Eurokinissi

Μου λες τα μάτια σου να μην τα αγαπώ..

Έφυγε. ’Έτσι χωρίς θόρυβο. Όπως ακριβώς το προφίλ του που ποτέ δεν θέλησε να «ξεπεράσει» την ησυχία.

Τι μας αφήνει

Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και αυτό γιατί σίγουρα κάτι σπουδαίο θα ξεχάσεις από αυτά που μας «γνώρισε». Και αυτά είναι πολλά.

Ασφαλώς η συμβολή του στο (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) μεγάλωμά μας δεν περιορίζονται στα τραγούδια του που μας έκαναν να αγαπήσουμε, να ερωτευθούμε, να αισθανθούμε, να ταξιδέψουμε και να προβληματιστούμε.

Σε κάθε του εμφάνιση μας μάθαινε την ομορφιά που υπάρχει όταν απουσιάζει η υπερβολή, την γοητεία της ταπεινότητας, το ότι η προσωπικότητα δεν σχετίζεται με τη «φασαρία», το πόσο σπουδαίος είσαι (και για πάντα θα είσαι) μέσα από την «αληθινή» δουλειά σου.

Εμείς τι ακριβώς κάνουμε

Ο καθένας μας και μια ανάρτηση με ένα από τα πολλά υπέροχα τραγούδια του και δυο λόγια να τη συνοδεύουν.

Αναρωτιέμαι πόσο ειλικρινείς είμαστε; Μήπως δημιουργούμε ένα «υπερβολικό» θόρυβο που ποτέ δεν του άρεσε. Μήπως η ευαισθητοποίησή μας κρατήσει πολύ λίγο και κάτι τέτοιο δεν θα ταιριάζει την διαχρονική αξία του. Μήπως παρασυρόμαστε για μια ακόμα φορά από το «πλήθος» παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Λαυρέντης μέσα από τα τραγούδια του πάντα αναφερόταν σε «μοναδικές» καταστάσεις, όχι ομαδοποιημένες (copy paste) συμπεριφορές.

Εύχομαι το σκεπτικό μου να είναι λανθασμένο και ο σπουδαίος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας να μείνει πάντα στη μνήμη μας σαν εκείνος ο ρομαντικός καλλιτέχνης που «απαγόρευσε» στην καρδιά μας να δεχτεί το «μου λες τα μάτια σου να μην τα αγαπώ» και μας εξήγησε και το γιατί «μα αυτά τα μάτια όπου χαθώ και όπου βρεθώ, τα έχω πίσω μου και μέσα και μπροστά μου».

Γεια σου πολύ αγαπημένε μου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Δεν θα σε ξεχάσουμε γιατί απλά εξακολουθούμε να είμαστε άνθρωποι..

Δημοφιλή