Λένι Κράβιτζ, Μπίλι Άιλις και πολλά αστέρια σε συναυλία για το κλίμα στο Παρίσι με δωρεάν είσοδο

Στις 22 Ιουνίου στο Σαμπ ντε Μαρ του Παρισιού.
|
Λενι Κράβιτς, Μπίλι ΄Αιλις
Λενι Κράβιτς, Μπίλι ΄Αιλις
Reuters

Μεγάλα αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής συστρατεύονται στη μεγάλη συναυλία που γίνεται στις 22 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο στο Σαμπ ντε Μαρ της γαλλικής πρωτεύουσας σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει για την ακραία φτώχεια και την διαχείριση της κλιματικής κρίσης.

Ο Λένι Κράβιτζ και η Μπίλι Άιλις θα βρίσκονται μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμμετάσχουν στη συναυλία αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο διεθνούς συνόδου κορυφής που διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μεγάρου των Ηλυσίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Global Citizen.

Εκτός από τον 58χρονο Λένι Κράβιτς και την 21 ετών, Μπίλι ΄Αϊλις, κι ο αδερφός της τελευταίας, Φινέας, καθώς επίσης και οι H.E.R., Τζον Μπατίστ και Μόσιμαν θα λάβουν μέρος στη βραδιά στο Σαμπ ντε Μαρ, το οποίο είχε το 2021 ήδη υποδεχθεί πολλούς αστέρες υπό την αιγίδα της φιλανθρωπικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο Έλτον Τζον.

Υπό τον τίτλο “Power Our Planet: Live in Paris”, το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός θα δώσει τον τόνο στην σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί για ένα «νέο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύμφωνο», η οποία διοργανώνεται στις 21 και 22 Ιουνίου στην γαλλική πρωτεύουσα κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου Μακρόν με στόχο τη μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος για να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Το Παρίσι διατύπωσε την ιδέα για την σύνοδο αυτή κορυφής το φθινόπωρο κατά την COP27, που διεξήχθη στην Αίγυπτο, μαζί με την πρωθυπουργό Μία Μότλεϊ του Μπαρμπέιντος, νησί στην πρώτη γραμμή αυτών που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή― η οποία συμπροεδρεύει της εκστρατείας “Power our planet” της μκο Global Citizen.

Μέσω αυτής της εκστρατείας, η μη κυβερνητική οργάνωση ελπίζει στην «παρουσία και σε ισχυρές δεσμεύσεις» στο Παρίσι από τον νέο πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζάι Μπάνγκα, την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν και τα κράτη της G20.

Αυτό που ζητεί είναι μια «ριζική αλλαγή» για να επιτραπεί στις φτωχές και τις αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν πρόσβαση «στις χρηματοδοτήσεις που χρειάζονται επειγόντως για να επιταχύνουν την μετάβασή τους προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους απέναντι στις φυσικές καταστροφές και να ανταποκριθούν στις πιο πιεστικές ανάγκες τους».

«Δεν θα υπάρξει κλιματική μετάβαση σε παγκόσμια κλίμακα αν δεν αγωνιστούμε για περισσότερη δικαιοσύνη και ισότητα», προειδοποιεί ο Εμανουέλ Μακρόν στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Οι επόμενες γενιές κληρονομούν έναν πλανήτη που έχει καταστραφεί από την κλιματική αλλαγή», σημειώνει παράλληλα ο Λένι Κράβιτζ και ζητεί «να αλλάξουν τα πράγματα».

Η Global Citizen, που συνιδρύθηκε το 2008 από τον Αυστραλό Χιού Έβανς και έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2012 το Global Citizen Festival στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, διανέμοντας δωρεάν εισιτήρια σε αυτούς που δεσμεύονται να κινητοποιηθούν κατά της φτώχειας.

Η συναυλία του Ιουνίου στο Παρίσι, την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει η Live Nation, θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

ΠΗΓΗ: People, ΑΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα