Τουρκία: Απεγκλωβίστηκε νεαρή στην πόλη Χατάι από την ελληνική ομάδα της ΕΜΑΚ

Δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του ήταν το παιδάκι που πίστευαν οτι ήταν ζωντανό. Απογειώθηκε το C-130 με τους Έλληνες διασώστες με προορισμό το Ιντσιρλίκ.
|
Μάχη των Ελλήνων διασωστών για την ανάσυρση νεαρής γυναίκας από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι
Μάχη των Ελλήνων διασωστών για την ανάσυρση νεαρής γυναίκας από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι
TWITTER

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης νεαρής από την ομάδα της ΕΜΑΚ στην πόλη Χατάι της Τουρκίας.

Ύστερα από επιχείρηση που διήρκησε πάνω από έξι ώρες οι Έλληνες διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν τη νεαρή Αϊρίν, η οποία είχε εγκλωβιστεί κάτω από τσιμεντένιο δοκάρι.

Την κοπέλα μετά τη διάσωση την παρέλαβε ασθενοφόρο.

Οι Έλληνες άνδρες της ΕΜΑΚ, άκουσαν φωνή κατά την διάρκεια της έρευνας στα ερείπια του συγκεκριμένου κτιρίου και με πραγματική αυτοθυσία, καθώς κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν και δύο ισχυροί μετασεισμοί, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο, όπου αρχικά πίστεψαν ότι ζωντανό ήταν ένα μικρό παιδί που ήταν κάτω από σώμα της άψυχης μητέρας του.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι το παιδάκι ήταν δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ η φωνή ήταν της νεαρής κοπέλας, που είναι παγιδευμένη κάτω από ένα τσιμεντένιο δοκάρι, πίσω από τους άλλους δύο νεκρούς.

Οι Έλληνες διασώστες έφτασαν κοντά της και επί ώρες της κρατούσαν το χέρι και της έδιναν κουράγιο. Ταυτόχρονα προσπάαθησαν να κόψουν σιγά σιγά το δοκάρι, ενώ πριν από λίγο προχώρησαν στην μακάβρια ενέργεια να απομακρύνουν το άψυχο σώμα του παιδιού για να ανοίξουν χώρο.

Η γυναίκα που απεγκλωβίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μιλούσε στους διασώστες. Σε κάποια στιγμή, είχε απελπιστεί τόσο πολύ που τους ζήτησε να της κόψουν το πόδι για να καταφέρει να φύγει από τόνους τσιμέντου που την κάλυπταν. Ωστόσο, οι διασώστες με αργές κινήσεις, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν χωρίς να τραυματιστεί περισσότερο.

Τελικά οι διασώστες απεγκλώβισαν σώα την Αϊρίν, όπως έκαναν και με τους άλλους τέσσερις ανθρώπους που έχουν καταφέρει να σώσουν μέχρι στιγμής στην Χατάι.

Απογειώθηκε το C-130 με τους Έλληνες διασώστες με προορισμό το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας

Απογειώνεται αυτή την ώρα η 2η ΕΜΑΚ, από την Ελευσίνα προκειμένου να συνεισφέρει στις επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Το αεροπλάνο C-130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και να συνεχίσει, εφόσον είναι δυνατό, το ταξίδι του για την Τουρκία. Την ομάδα που αποτελεί το δεύτερο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολήςδιάσωσξς που πάει για να βοηθήσει στην Τουρκία συνοδεύουν επιπλέον ένας Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ertnews

Πήγαινε στην αρχική σελίδα