Μακελειό σε σουπερ μάρκετ στο Τενεσί: Ένοπλος σκότωσε 2 και τραυμάτισε 12 ανθρώπους

Στο σημείο συγκεντρώθηκε μεγάλη αστυνομική παρουσία μετά την πρώτη κλήση στο 911.
Τενεσί
Τενεσί
Brad Vest via Getty Images

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε σουπερ μάρκετ κοντά στο Μέμφις του Τενεσί, το απόγευμα της Πέμπτης, τραυματίζοντας πλήθος ανθρώπων πριν αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κόλιερβιλ, Ντέιλ Λέιν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν και 12 άλλοι τραυματίστηκαν σε ένα κατάστημα Kroger περίπου 25 μίλια ανατολικά του Μέμφις. Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, μερικοί με «πολύ σοβαρούς» τραυματισμούς, είπε ο Λέιν.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γνωστές απειλές για την κοινότητα. Είμαι πολύ ευγνώμων, πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη», δήλωσε ο Λέιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη το βράδυ. «Αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει στον φόβο, αλλά είμαστε μια ανθεκτική κοινότητα».

Ο αστυνομικός είπε ότι 44 υπάλληλοι ήταν μέσα στο κατάστημα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε μεγάλη αστυνομική παρουσία μετά την πρώτη κλήση στο 911.

«Βρήκαμε ανθρώπους να κρύβονται σε καταψύκτες και σε κλειδωμένα γραφεία», είπε ο Λέιν την ίδια μέρα, με τη φωνή του να σπάει.

People embrace following a shooting at a Kroger grocery store in Collierville, Tennessee, on Thursday.
People embrace following a shooting at a Kroger grocery store in Collierville, Tennessee, on Thursday.
via Associated Press

Ο αρχηγός της αστυνομίας επεσήμανε τη συχνότητα μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ, λέγοντας: «Είναι όπως κάθε άλλη κοινότητα στη χώρα. Είναι φρικτό. Μισούμε αυτό που συνέβη».

Δεν είναι ακόμα σαφές τι είδους όπλο χρησιμοποίησε ο ένοπλος. Ο Λέιν είπε ότι υπάρχουν «πολύ λίγες πληροφορίες» για τα κίνητρα του δράστη μέχρι στιγμής, αλλά οι αρχές ετοιμάζονται να διεξάγουν έρευνα.

Ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί ακόμη και μετά την άφιξη της αστυνομίας στο σημείο.

Ο Λέιν δεν μπορούσε να πει αν ο ένοπλος δούλευε στο κατάστημα.