Μαθήτρια για επίθεση στο γυμνάσιο: Παιδιά έτρεχαν και έκλαιγαν - Ο διευθυντής προστάτεψε μαθητή

"Οι καθηγητές προσπάθησαν να κλείσουν τα παιδιά στις τάξεις...Φοβηθήκαμε. Όλοι τρομοκρατήθηκαν», λέει η μαθήτρια. Ο 19χρονος δράστης δήλωσε κηδεμόνας στον φύλακα του σχολείου

Τις τρομακτικές στιγμές που πέρασε στο γυμνάσιο στην Κυψελη κατά την επίθεση 19χρονου με σφυρί και μαχαίρι, περιέγραψε μια από τις μαθήτριες του σχολείου.

Ο νεαρός δράστης από την Γεωργία, ο οποίος συνελήφθη αφού τραυμάτισε έναν μαθητή από την Νιγηρία και τον διευθυντή του γυμνασίου, μπήκε στο σχολείο έχοντας δηλώσει στον φύλακα πως ήταν κηδεμόνας. Σημειώνεται πως ο αδελφός του είναι μαθητής στο σχολείο.

«Ήμουνα στον πάνω όροφο μαζί με φίλες μου και περιμέναμε να έρθουν οι καθηγητές, θα πηγαίναμε εκδρομή. Επειδή δεν ερχόταν κανείς αποφάσισα με τη φίλη μου να πάμε στις σκάλες να δούμε τι γίνεται και βλέπουμε άτομα να έρχονται πάνω τρέχοντας και κλαίγοντας και προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν τι είχε συμβεί. Μας είπαν ότι είχε έρθει ο αδερφός ενός παιδιού από τη Β’ τάξη, ο οποίος μαχαίρωσε το διευθυντή και χτύπησε με σφυρί το κεφάλι ενός παιδιού” είπε στην ΕΡΤ η μαθήτρια.

«Εκείνη την ώρα καθηγητές προσπάθησαν να κλείσουν τα παιδιά στις τάξεις...Φυσικά και φοβηθήκαμε. Όλοι τρομοκρατήθηκαν», είπε η μαθήτρια η οποία μάλιστα επιβεβαίωσε τον ηρωϊσμό του διευθυντή του σχολείου ο οποίος μπήκε μπροστά για να προστατέψει ένα παιδί.

«Από μαθητές υπήρχαν σκηνές βίας και στο παρελθόν, αλλά από εξωσχολικούς δεν έχει συμβεί κάτι μέσα στο σχολείο», όπως λέει.

Για την επόμενη ημέρα, η μαθήτρια περιγράφει «παιδιά φοβισμένα, πολλά εκ των οποίων παρακαλούν να έρθουν στο σχολείο συνοδευόμενα από γονείς, γιατί φοβούνται και στο δρόμο».

«Φυσικά και φροντίζει ο διευθυντής και δεν θέλει καυγάδες στο σχολείο», είπε η μαθήτρια

Δημοφιλή