Μαγκουάιρ στο BBC: Στην Ελλάδα φοβήθηκα για τη ζωή μου

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη, απόπειρα δωροδοκίας, βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων και προσβλητική συμπεριφορά μετά τη σύλληψή του.
ASSOCIATED PRESS

Εμπιστοσύνη στο ελληνικό δίκαιο δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο Χάρι Μαγκουάιρ, που πάντως σημείωσε ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη για συγνώμη και τόνισε πως φοβήθηκε για τα ζωή του, νομίζοντας μάλιστα ότι τον είχαν απαγάγει, όταν συνελήφθη από αστυνομικού μετά το επεισόδιο που είχε στη Μύκονο.

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη, απόπειρα δωροδοκίας, βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων και προσβλητική συμπεριφορά μετά τη σύλληψή του.

Του επιβλήθηκε από το δικαστήριο της Σύρου ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών με αναστολή, αλλά ήδη η νομική του ομάδα κατέθεσε έφεση.

«Ήταν φρικτό. Δεν είναι κάτι που θέλω να συμβεί ξανά. Δεν το εύχομαι σε κανέναν. Είναι η πρώτη φορά που ήμουν μέσα σε μια φυλακή», είπε ο Μαγκουάιρ για τις δύο νύχτες του που ήταν υπό κράτηση.

Είπε ότι η μικρότερη αδερφή του Ντέζη είχε δεχτεί επίθεση σε ένα μπαρ στο νησί από δύο άντρες.

«Άρχισαν να μας χτυπούν. Χτύπησαν τα πόδια μου και είπαν ότι η καριέρα μου έχει τελειώσει, όχι άλλο ποδόσφαιρο, δεν θα παίξεις ξανά. Και σε αυτό το σημείο, σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι αστυνομία, δεν ξέρω ποιοι είναι, προσπάθησα να φύγω».

Ο Mαγκουάιρ αρνήθηκε ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς.
«Έχω μεγάλη πίστη στο ελληνικό δίκαιο, μια δίκη θα μας δώσει περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουμε, να συγκεντρώσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία, να έχουμε μάρτυρες στο δικαστήριο. Είμαι πραγματικά σίγουρος ότι η αλήθεια θα ειπωθεί και θα λάμψει», πρόσθεσε.

«Είναι κάτι που νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει συμβεί οπουδήποτε. Λατρεύω την Ελλάδα. Λατρεύω τους ανθρώπους εκεί. Έχω πάει σε έξι, επτά, οκτώ ελληνικά νησιά. Πηγαίνω τα περισσότερα χρόνια στην άδειά μου. Εγώ και η οικογένειά μου αγαπάμε την Ελλάδα. Πριν πέρασα υπέροχα. Δεν αισθάνομαι ότι οφείλω συγγνώμη σε κανέναν. Η συγνώμη είναι κάτι όταν έχεις κάνει κάτι λάθος. Λυπάμαι... Λυπάμαι που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση, προφανώς η κατάσταση το έκανε δύσκολο. Παίζω για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, οπότε λυπάμαι που βάζω τους οπαδούς και τον σύλλογο σε αυτό».

Δημοφιλή