Με κέρδη ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Συνέδριο των Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων, στην Ελλάδα

Η χώρα μας παρουσίασε προορισμούς και προοπτικές για το άνοιγμα του τουρισμού τον Μάρτιο του 2022.
sdv
sdv
pateraki niki

Το 71ο Συνέδριο των Γερμανών Τουριστών Πρακτόρων (DRV), που πραγματοποιήθηκε από 28 έως 31 Οκτωβρίου στην Πελοπόννησο, στην ξενοδοχείο Costa Navarinο, απέφερε θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Αρχικά, ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, της HATTA / fedHATTA, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της αεροπορικής εταιρείας Aegean, κι αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά, καθώς η χώρα μας επιλέχθηκε ως ασφαλής, υγειονομικά, προορισμός.

Πέραν τούτου, οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ των Ελλήνων αξιωματούχων και στελεχών του τουρισμού, έδειξαν ότι και το 2022 η γερμανική αγορά θα στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό και πιθανότατα θα παραμείνει η πρώτη αγορά για τη χώρα μας, όπως και φέτος, με την υποχώρηση των Βρετανών λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Παράλληλα, φάνηκε και η προθυμία των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων, να στηρίξουν το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού από τον ερχόμενο Μάρτιο κιόλας.

Επίσης, οι 450 σημαίνοντες παράγοντες της γερμανικής αγοράς, μέλη του DRV, συζήτησαν τα αποτελέσματα της σεζόν 2021 αλλά και τις προοπτικές για το 2022.

Κατά την διάρκεια των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου, το Γραφείο του ΕΟΤ Γερμανίας πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, αναλυτική παρουσίαση της Ελλάδας και των επιμέρους προορισμών, ενώ συμμετείχε στο workshop των γερμανών πρακτόρων, στο οποίο συζητήθηκαν μέτρα και τρόποι ανάλυσης και στήριξης της τουριστικής αγοράς ( monitoring system ) του εκάστοτε προορισμού.

Κατά την διάρκεια του τριημέρου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους προορισμούς τους και να συζητήσουν με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες: η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία ήταν και συν διοργανωτής καθώς και οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, οι οποίες συμμετείχαν με περίπτερα και εκπροσώπους τους.

Οι Γερμανοί προσκεκλημένοι του συνεδρίου είχαν, επίσης, την ευκαιρία- με τη λήξη των εργασιών- να ξεναγηθούν στη Πύλο, Μεσσήνη και στον κόλπο της Βοϊδοκοιλιάς, ενώ παρακολούθησαν διαδικασία τρύγου και επεξεργασίας ελιάς.

Το 71 ετήσιο συνέδριο της DRV, τόνισε την ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση των ταξιδιωτών, πριν από την κράτηση, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν τα ταξίδια στο περιβάλλον, αλλά και για κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα ως μονόδρομο για τη διασφάλιση της ελευθερίας μετακινήσεων μακροπρόθεσμα.

Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος ως κομβικό σημείο για τον τουρισμό ήρθε πάλι στο προσκήνιο, και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της DRV, κ. Norbert Fiebig, «θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αχίλλειο πτέρνα του ταξιδιού: τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Διότι μόνο η κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα ελευθερία μετακινήσεων».

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Thomas Ellerbeck, μέλος του Group Executive Commitee και μέλος Group Corporate & External Affairs του ομίλου TUI Group,με τον διευθύνοντα σύμβουλο της DER Tourtistik Mark Tantz, με τον εμπορικό διευθυντή της CONDOR Paul Schwaiger και με εκπροσώπους του δικτύου επικοινωνίας FVW (σημαντικότατη ειδησεογραφική πλατφόρμα για τον Τουρισμό, σε on line και έντυπη μορφή) και συγκεκριμένα με τον Sönke Graumann, Director International Markets του FVW Medien GmbH και τον Klaus Hildebrandt, Editor-in-Chief FVW / TravelTalk.

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω πανδημίας και τις αναβολές των προηγούμενων μηνών, σήμερα είμαστε όλοι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του τουρισμού διεθνώς και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την διοργάνωση».

«Φέτος η Γερμανία ήταν και πάλι η σημαντικότερη αγορά για την χώρα μας ενώ και οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι εξίσου καλές. Γι΄ αυτό και συζητήσαμε με την γερμανική αγορά τους στρατηγικούς στόχους για την χώρα μας όπως είναι το άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών, η επένδυση στην αυθεντικότητα, οι πρωτοβουλίες του κλάδου για την αειφορία». ανέφερε ο Δημήτρης Φραγκάκης.

Επίσης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης: «Το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της διοργάνωσης, ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε η γερμανική ένωση τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα ως ασφαλή τουριστικό προορισμό, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, ώστε να πραγματοποιήσει το συνέδριο των μελών της εδώ».

«Οι σύνεδροι, 450 Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, επισκέφθηκαν τη χώρα μας, και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τις παρουσιάσεις των Περιφερειών που συμμετείχαν, τις δυνατότητες της Ελλάδας. Δεσμεύομαι ώστε η Ομοσπονδία FedHATTA να στηρίξει ακόμα περισσότερες αντίστοιχες διοργανώσεις άλλων Συνδέσμων, στο άμεσο μέλλον, ώστε να αναδείξουμε τα μοναδικά πλεονεκτήματα του τουριστικού μας προϊόντος, με σκοπό την ανάπτυξη και του χειμερινού τουρισμού».

pateraki niki