Το συνέδριο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων στη Μεσσηνία

Με τη συμμετοχή 450 συνέδρων και μέσω διαδικτύου (υβριδικά), για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
sdv
sdv
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, την 28η Οκτωβρίου, επέλεξαν οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες της Ενωσης DRV, να ξεκινήσουν τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου τους (28-31 Οκτωβρίου 2021), στη χώρα μας. Κατά σύμπτωση, την ίδια μέρα ήρθε για την τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα, ως Καγκελάριος της Γερμανίας και η Αγκελα Μέρκελ.

Το συνέδριο της Γερμανικής Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, DRV, πραγματοποιείται στη Μεσσηνία σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ., τον ΗΑΤΤΑ και με την συντονιστική υποστήριξη της Ομοσπονδίας FedHATTA.

Η Γερμανική Ένωση επέλεξε την Ελλάδα για την συνάντηση των μελών της, κάτι που σημαίνει ευρεία προβολή για τη χώρα μας, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα τουριστική αγορά, αλλά και σειρά επαφών και συζητήσεων με τους Έλληνες συμμετέχοντες στην διοργάνωση. Ταυτόχρονα, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με την πανδημία να παραμένει, δίνεται και «ψήφος εμπιστοσύνης» στη χώρα μας, ως ασφαλής προορισμός.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στην Costa Navarino υβριδικά, με 450 συνέδρους και online μετάδοση.

Την Πέμπτη, κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βραβεύτηκε από τους Γερμανούς διοργανωτές για την εξαιρετική αντιμετώπιση της πανδημίας ως Υπουργός Υγείας, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφάρμοσε η Ελλάδα, το αίσθημα ασφαλείας που ενέπνευσε στους επισκέπτες της, αλλά και τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο εφάρμοσαν τα πρωτόκολλα οι επαγγελματίες του τουρισμού.

sdv
sdv
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο ελληνικός τουρισμός επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, καθώς κατάφερε φέτος να ξεπεράσει το 50% του 2019, που είχε τεθεί ως στόχος.

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε πως η τουριστική περίοδος του 2022 θα ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και παρότρυνε τους Γερμανούς να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, που μπορεί να μην ήταν έως σήμερα ιδιαίτερα γνωστοί, αλλά προσφέρουν μια αυθεντική τουριστική εμπειρία.

Ξεκαθάρισε ότι στρατηγική της Ελλάδας είναι να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αειφόρου τουρισμού και να γίνει πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και τόνισε στους Γερμανούς επαγγελματίες του τουρισμού πως η χώρα μας είναι έτοιμη να κεφαλαιοποιήσει το θετικό κλίμα της φετινής τουριστικής περιόδου και προετοιμάζει ήδη το έδαφος για την ανοδική πορεία της Ελλάδας το 2022 στη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ευρώπης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι η επιλογή της Ελλάδας και η συμμετοχή άνω των 450 Γερμανών επαγγελματιών του τουρισμού, «σηματοδοτούν τη σκληρή δουλειά που κάνουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα, προκειμένου να δρέψουμε καρπούς για την επόμενη θερινή περίοδο και να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία. Αυτό ήδη έγινε σε έναν σημαντικό βαθμό το 2021 και προσβλέπουμε να γίνει πιο ισχυρά το 2022».

Ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, τόνισε ότι «επενδύουμε σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των τουριστικών υπηρεσιών, στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και στην ποικιλία των επιλογών και των εμπειριών που μπορούν να έχουν οι επισκέπτες μας όλων των ηλικιών από όλο των κόσμο».