Τα νέα πεντάστερα, σε ασφάλεια, μοντέλα από τον EuroNCAP

Πέντε νέα αυτοκίνητα, Ford, Hyundai και Toyota, αξιολογήθηκαν επιτυχώς.
EURO NCAP

Στις νέες αξιολογήσεις του Euro NCAP, για πέντε νέα αυτοκίνητα, το Ford Mustang Mach-E, το IONIQ 5 και το TUCSON της Hyundai καθώς και το Toyota Yaris Cross σημείωσαν την κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων, ενώ το νέο Hyundai BAYON πήρε τέσσερα αστέρια.

Το νέο πλήρως ηλεκτρικό crossover SUV της Ford, η Mustang Mach-E, μοιάζει ελάχιστα με το πανίσχυρο αυτοκίνητο των 5 λίτρων με το οποίο μοιράζεται το όνομά του. Ενώ εκείνο δυσκολεύτηκε να κερδίσει τρία αστέρια το 2017, η Mustang Mach-E εξασφαλίζει πέντε αστέρια.

EURO NCAP

Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με κεντρικό αερόσακο, καπό που ανασηκώνεται για προστασία των πεζών σε περίπτωση επαφής με το αυτοκίνητο, ενώ φέρει πλήθος προηγμένων χαρακτηριστικών υποβοήθησης του οδηγού, και ασφάλειας.

Έχοντας κερδίσει ταυτόχρονα μια βαθμολογία πέντε αστέρων από το πρόγραμμα περιβαλλοντικών δοκιμών Green NCAP, η Ford αποδεικνύει ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής δεν θα σταθεί εμπόδιο στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

EURO NCAP

Η Hyundai εντυπωσιάζει με τρία νέα μοντέλα σε αυτή την αξιολόγηση, το πλήρως ηλεκτρικό IONIQ 5 και το TUCSON, που κερδίζουν 5 αστέρια και το Bayon που πήρε 4 αστέρια, καθώς δεν διαθέτει τον κεντρικό αερόσακο που είναι στάνταρ στα IONIQ 5 και TUSCON. Ωστόσο, το Bayon διαθέτει ισχυρή προστασία από σύγκρουση και λειτουργίες αποφυγής σύγκρουσης.

Το Toyota Yaris Cross ακολουθεί τα Toyota Mirai και Yaris με βαθμολογία πέντε αστέρων. Το αυτοκίνητο, διαθέσιμο σε βενζίνη και υβριδικό βενζίνης, δοκιμάστηκε στην Αυστραλία και την Ευρώπη, δύο σημαντικές αγορές για το Yaris Cross.

Εκτός από τις παραδοσιακές δοκιμές σύγκρουσης και ασφάλειας, το Euro NCAP επέλεξε δύο ελαφριά εμπορικά βαν: το Ford Transit και το Ford Transit Custom, αφού η Ford έβαλε υπενθυμίσεις χρήσης ζώνης ασφαλείας ως στάνταρ για όλους τους επιβάτες στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό έχει πλέον ως αποτέλεσμα δύο χρυσούς νικητές στην κατηγορία Commercial Van.

EURO NCAP
EURO NCAP
EURO NCAP
EURO NCAP