Μέιν: Γυναίκα γρονθοκόπησε αρκούδα που της κυνήγησε τον σκύλο (βίντεο)

Μετά τη γροθιά, η αρκούδα άφησε τον καρπό της και έτρεξε πίσω στο δάσος.
Sandra J / 500px via Getty Images

Μια γυναίκα από το Μέιν των στις ΗΠΑ έριξε γροθιά στο πρόσωπο αρκούδας που είχε κυνηγήσει τον σκύλο της, με την αρκούδα να της δαγκώνει στη συνέχεια το χέρι πριν εξαφανιστεί.

Η Λιν Κέλι,64 ετών, έκανε δουλειές στην αυλή της στο Πορτερ, όταν ο σκύλος της άρχισε να γαυγίζει και έτρεξε προς το δάσος, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Τμήματος Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων και Άγριας Ζωής του Μέιν, αναφέρει το CNN.

Επιστρέφοντας ο σκύλος είχε μια αρκούδα να τον κυνηγά, όπως δήλωσε η γυναίκα στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WMUR.

«Ετρεξα εκεί που είχε κατέβει και συνέχισα να τον φωνάζω συνεχώς, όταν τελικά γύρισε τρέχοντας. Και ακριβώς πίσω του ήταν η αρκούδα», είπε η κα Κέλι στον σταθμό WMUR. «Η αρκούδα με κοίταξε και την κοίταξα κι εγώ. Νομίζω ότι και οι δύο φοβηθήκαμε ο ένας τον άλλον».

Οι Αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η γυναίκα «αντιμετώπισε την αρκούδα κατά μέτωπο και όταν η αρκούδα ορθώθηκε στα δύο πόδια, η κα Κέλι σηκώθηκε όσο πιο ψηλά μπορούσε και στη συνέχεια χτύπησε την αρκούδα στη μύτη».

Τότε ήταν που η αρκούδα τη δάγκωσε στο δεξί της χέρι και άφησε τραύματα στον καρπό της, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά.

Μετά τη γροθιά, η αρκούδα άφησε τον καρπό της και έτρεξε πίσω στο δάσος, κατά την ανακοίνωση.

Η Κέλι κάλεσε το Πρώτων Βοηθειών και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για να λάβει θεραπεία για τα τραύματα. Αργότερα έλαβε εξιτήριο, ενώ ο σκύλος της ήταν αβλαβής.

Η αρκούδα δεν έχει εμφανιστεί μετά την επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το αρμόδιο τμήμα της πολιτείας είπε ότι έχει στήσει δύο παγίδες για να συλλάβει το ζώο, σημειώνοντας ότι είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες ημέρες να τρώει σπόρους πουλιών στις αυλές των γειτόνων.

Η ανακοίνωση προέτρεψε τους κατοίκους του Μέιν να «κρατήσουν απόσταση» αν δουν μια αρκούδα και «να μην στριμώξουν ή αναστατώσουν την αρκούδα».

Οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να περπατούν με τα σκυλιά τους με μη ανασυρόμενα λουριά και «να μην μπαίνουν ανάμεσα στον σκύλο και μια αρκούδα», όπως δηλαδή έκανε η κα Κέλι.

Υπολογίζεται ότι 24.000 με 36.000 μαύρες αρκούδες ζουν σε όλο το Μέιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τμήματος. Προσθέτει ότι οι κλήσεις που σχετίζονται με αρκούδες τείνουν να αυξάνονται κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν οι αρκούδες καταστρέφουν τις ταΐστρες πουλιών ή ψάχνουν στα οικιακά σκουπίδια.

Δημοφιλή