Μύκονος: Ζευγάρι Αμερικανών χρεώθηκε 800 ευρώ για 2 κοκτέιλ, μια σαλάτα και 4 καβουροπόδαρα

Το περιστατικό έγινε το Μάιο του 2022 σε εστιατόριο της Μυκόνου.
Louiza Vradi via Reuters

Ένα ζευγάρι από τη Μοντάνα των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να πληρώσει 800 ευρώ για δύο ποτά, τέσσερα πόδια καβουριών και μια σαλάτα σε ένα εστιατόριο της Μυκόνου.

Η Τζέσικα Γιάρναλ, 31 ετών, και ο Aνταμ Xάγκαουν, 30 ετών, νόμιζαν ότι τα κοκτέιλ έκαναν 25 ευρώ το καθένα όταν παρήγγειλαν στο μπαρ στη Μύκονο.

Το ζευγάρι συμφώνησε ότι το γεύμα μπορεί να ήταν «κάπως τσιμπημένο», αφού τσέκαρε πρώτα το μενού.

«Πίστευα ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν 300 δολάρια. Περιμέναμε να είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά όχι τόσο όσο ήταν σε συνάρτηση με την ποιότητα του φαγητού», είπε η Τζέσικα.

Αφού ήπιαν δύο μοχίτο, τέσσερα καβουροπόδαρα και μια ελληνική σαλάτα, τους ήρθε ο λογαριασμός ύψους 800 ευρώ, όπως ισχυρίζονται.

Όταν παραπονέθηκαν για τον λογαριασμό, ισχυρίζονται ότι ο μάνατζερ του εστιατορίου, τους έδειξε ένα σφηνάκι μοχίτο των 25 ευρώ και τους ενημέρωσε ότι τα μοχίτο που παρήγγειλαν ήταν διαφορετικά, και κόστιζαν 100 ευρώ το ένα, είπε το ζευγάρι.

«Μας χρέωσαν 100 ευρώ για το πιο απαίσιο μοχίτο. Ήταν αηδιαστικό», τόνισε η Τζέσικα.

Παρατήρησε επίσης ότι «νομίζαμε ότι 38 ευρώ έκανε το ένα πόδι καβουριού, αλλά τελικά ήταν 38 ευρώ για ένα γραμμάριο πόδι καβουριού».

«Ήρθε στο μπαρ (σ.σ ο μάνατζερ) και χτύπησε ένα σφηνοπότηρο και μας είπε ”αυτό είναι ένα μοχίτο των 25 ευρώ, εσύ παρήγγειλες ένα μοχίτο των 100 ευρώ” και του είπα ότι δεν το έκανα και ότι δεν μου δόθηκαν επιλογές. Μας είπε ότι πρέπει να πληρώσουμε τον λογαριασμό ανγκαστικά. Δεν σήκωνε καμία κουβέντα. Επέμενε ότι έπρεπε να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Τελικά πληρώσαμε τον καταραμένο λογαριασμό και φύγαμε από εκεί. Ήμασταν πολύ αναστατωμένοι».

Η Τζέσικα, κωμμώτρια και Άνταμ, εργάτης κατασκευών, για δύο χρόνια έκαναν οικονομίες για το ταξίδι και ταξίδεψαν στην Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη τον Μάιο του 2022 πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους στη Μοντάνα των ΗΠΑ.

Η Τζέσικα λέει ότι ενώ βρίσκονταν στο beach bar είδε κι άλλους πελάτες να «τρελαίνονται» με τους λογαριασμούς τους και ότι αναγκάστηκαν να περικόψουν τα έξοδά τους για το υπόλοιπο ταξίδι τους.

Ισχυρίζεται ότι εκτός από το πιο ακριβό γεύμα που είχαν ποτέ, ήταν και το χειρότερο.

Η Τζέσικα είπε: «Η ελληνική σαλάτα ήταν από λαχανικά και λάδι, οπότε δεν ήταν περίπλοκη, αλλά δεν ήταν και η καλύτερη που είχαμε, έγινε πολύ βιαστικά.

«Δεν είμαι σεφ, αλλά νομίζω ότι τα πόδια των καβουριών είχαν (κακή γεύση), δεν ήταν νόστιμα και δεν άξιζε σε καμία περίπτωση 100 ευρώ.

″Οι διακοπές μας στην Ελλάδα ήταν τόσο καλές εκτός από αυτή την εμπειρία, όλα τα άλλα ήταν 11 στα δέκα. Κάναμε οικονομία για δύο χρόνια για το ταξίδι μας. Όταν ταξιδεύουμε κάπου, θέλουμε να έχουμε μια καλή εμπειρία.”

Δημοφιλή