ΔΙΕΘΝΕΣ
06/02/2019 13:38 EET | Updated 06/02/2019 13:40 EET

Μήπως μια φώκια έφαγε τις φωτογραφίες των διακοπών σας;

Τότε να ξέρετε ότι σας ψάχνει μια επιστήμονας από τη Νέα Ζηλανδία.

Elena Eliachevitch via Getty Images

Η Κρίστα Χούπμαν, εργάζεται ως βιολόγος στη Νέα Ζηλανδία ενώ γνωρίζει καλά πως καμιά φορά κατά την έρευνά της, μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με μοναδικές εκπλήξεις. Κάτι παρόμοιο συνέβη και πρόσφατα. Όπως η ίδια περιέγραψε, αντίκρισε το πιο περίεργο εύρημά της: ένα USB με δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο από διακοπές τουριστών μέσα στα κόπρανα μιας φώκιας.

Τώρα η κ. Χούπμαν έχει βάλο στόχο να βρει τους ιδιοκτήτες των φωτογραφιών που έχασαν το στικάκι τους και σίγουρα δεν φαντάζονται που μπορεί να είναι.

Η συσκευή εντοπίστηκε από τους επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Υδάτων και Ατμόσφαιρας (NIWA) της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίοι ξεπάγωσαν τα κόπρανα της φώκιας για να τα μελετήσουν. Όπως λένε, είχαν παραμείνει για πάνω από ένα χρόνο στην κατάψυξη.

Στο υλικό ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και ένας άνδρας που κάνει καγιάκ στην παραλία και γύρω του φαίνονται οι φώκιες που παίζουν στα κρύα νερά.

Πολλοί Ζεοζηλανδοί έχουν αναλάβει να παρακολουθούν και να αναφέρουν στις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε φορά που βλέπουν τα ζώα να πλησιάζουν τις νεοζηλανδικές ακτές, καθώς επίσης να τις φωτογραφίζουν και να τις βιντεοσκοπούν. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό ακριβώς έκανε ο ιδιοκτήτης του στικ, μέχρι που αυτό του έπεσε και κατέληξε στο στομάχι της φώκιας.

Οι ερευνητές που βρήκαν το στικάκι μέσα στα αποθηκευμένα για καιρό κόπρανα, τα οποία μελετώνται επειδή περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη διατροφή και την υγεία των φωκιών, το άφησαν να στεγνώσει για εβδομάδες, όντας περίεργοι να δουν αν θα δούλευε.

(Με πληροφορίες από NYT)