Μεσίτρια υποδυόταν τη γιατρό για τρία χρόνια χωρίς να την πάρει κανένας χαμπάρι

Έκανε περίπου 20 εμβολιασμούς κατά της Covid-19 και συνταγογραφούσε διάφορα φάρμακα, παρόλο που δεν ήξερε τι συνταγογραφούσε.
|
gece33 via Getty Images
gece33 via Getty Images

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε πρόσφατα μια γυναίκα 31 ετών γιατί υποδυόταν για χρόνια τη γενική γιατρό και μετά την οφθαλμίατρο χωρίς να έχει τελειώσει την ιατρική σχολή.

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν η Σόνια, από το Μω, στη βόρεια Γαλλία, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της ως γιατρός, χωρίς να έχει λάβει ιατρική εκπαίδευση. Η Σόνια είχε πτυχίο στη διαχείριση ακινήτων, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να αλλάξει καριέρα και να γίνει γενικός γιατρός. Η γυναίκα πλαστογράφησε ένα σωρό διπλώματα από την Ιατρική Σχολή του Στρασβούργου και ένα ψεύτικο πιστοποιητικό στο διοικητικό συμβούλιο του Τάγματος των Ιατρών, και όχι μόνο έπιασε τη δουλειά, αλλά έβλεπε ασθενείς για τρία χρόνια προτού κάποιος καταλάβει ότι δεν είχε καμία δουλειά να είναι γιατρός.

Η γυναίκα όχι μόνο άσκησε την γενική ιατρική για σχεδόν τρία χρόνια μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο τον Οκτώβριο του 2021, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να εργαστεί και ως οφθαλμίατρος.

Το «France Live» αναφέρει ότι η Σόνια είχε καταδικαστεί για «παραβίαση εμπιστοσύνης» το 2019, αλλά επειδή οι εταιρείες δεν έλεγξαν τα διαπιστευτήριά της, δεν είχε κανένα πρόβλημα να παρουσιάζεται ως γιατρός. Αφού χρησιμοποίησε την ταυτότητα δύο πραγματικών γιατρών που έτυχε να έχουν το ίδιο επωνυμο με την ίδια, η Σόνια κατάφερε να κερδίσει σχεδόν 70.000 ευρώ από την ψεύτικη καριέρα της.

Κατά τη διάρκεια των τριάμισι ετών που εργάστηκε ως γιατρός, η Σόνια έκανε περίπου 20 εμβολιασμούς κατά της Covid-19 και συνταγογραφούσε διάφορα φάρμακα, παρόλο που δεν ήξερε τι συνταγογραφούσε.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δίκης της, η μητέρα τριών παιδιών εξήγησε ότι έγινε γιατρός γιατί «είχε ανάγκη για χρήματα».