Μεταδώστε την Είδηση, Όχι τον ιό!

Το SolidarityNow σε συνεργασία με το pod.gr απαντούν στα πιο συχνά ερωτήματα προσφύγων και μεταναστών σχετικά με τον Covid-19
.
.

Το SolidarityNow αναγνωρίζοντας τον ρόλο, την ευθύνη και την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισής στις επείγουσες κοινωνικές συνθήκες, συνεργάζεται με το pod.gr, την πλατφόρμα των ελληνικών podcast, και ξεπερνάνε μαζί το γλωσσικό εμπόδιο στην ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών.

Όπως τονίζει η οργάνωση, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και για τη χώρα μας, όλοι είμαστε μαζί αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού, και ταυτόχρονα, είμαστε ή, πρέπει να είμαστε και όλοι ίσοι στην ενημέρωση. Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία μας εξασφαλίζουμε για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν μιλούν ελληνικά, την εύκολη πρόσβασή τους στην ενημέρωση για την πρόληψη και την προστασία τους.

Με τον τίτλο «FAQs for Migrants - Spread the News, not the virus» θα δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα, μία σειρά φωνητικών άρθρων σύντομης διάρκειας -podcast- σε 4 διαφορετικές γλώσσες (Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά, Γαλλικά). Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε την τεχνογνωσία της ομάδας του pod.gr και τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, και διαθέτουμε σε όλους χρηστικές πληροφορίες αλλά και προτάσεις για άλλα θέματα που σχετίζονται με τις συνέπειες που προκαλούνται εξαιτίας της πανδημίας. Οι χρήστες το μόνο που απαιτείται να έχουν είναι ένα κινητό τηλέφωνο και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από σήμερα είναι «στον αέρα» το 1ο επεισόδιο των podcast με τίτλο «Μείνε Ασφαλής» και περιλαμβάνει τα 8 βασικά μέτρα προστασίας και πρόληψης από τον κορωνοϊό με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μπορείτε να το ακούσετε από το κανάλι του SolidarityNow στο YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL3_NlSfsgtzR6_sOKGaN_HmFCTRhICPEi, από την ιστοσελίδα της οργάνωσης, https://www.solidaritynow.org/podcasts/ και από το pod.gr, https://www.pod.gr/.

«Πώς θα το ακούσω» | Επιπλέον οδηγίες για την ακρόαση των podcast:

Ο απλούστερος τρόπος να ακούτε podcast είναι από το κινητό σας. Μπείτε στο Playstore και κατεβάστε οποιαδήποτε δωρεάν εφαρμογή για podcast. Spotify, Google Podcasts, Podcast Addict, Pocket Casts. Αναζητήστε μέσα στην εφαρμογή της προτίμησής σας το “pod.gr” και θα βρείτε όλα τα podcast της ομάδας του Pod. Αν έχετε iphone, η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη στη συσκευή σας κι έχει ένα μωβ εικονίδιο. Κάνετε κι εκεί αναζήτηση και βρίσκετε τα αγαπημένα σας ελληνικά podcast εύκολα και γρήγορα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Βάλια Σαββίδου, Υπεύθυνη Τύπου & Εκδηλώσεων
valias@solidaritynow.org | τηλ. 210 6772500, 6970 417260

Ακολούθησέ μας!

Facebook: SolidarityNow

Instagram: Solidarity_Now

Το SolidarityNow ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με στόχο να βοηθήσει τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Από το 2013 μέχρι σήμερα η οργάνωση πέτυχε να στηρίξει και να βοηθήσει μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματά της, περισσότερους από 300.000 ευάλωτους συνανθρώπους μας. Περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι -Έλληνες, πρόσφυγες, μετανάστες- ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες τα Κέντρα Αλληλεγγύης μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η οργάνωση προσέφερε στέγη και υποστήριξη σε περισσότερους από 7.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Στους στρατηγικούς συνεργάτες του οργανισμού περιλαμβάνονται: OSF, UNHCR, UNICEF, EEA Grants κ.ά.

Δημοφιλή