Μηταράκης: Η νησίδα στον Έβρο δεν είναι ελληνικό έδαφος, θα επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο

Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και το Κτηματολόγιο είπαν πως το στίγμα ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας, είπε ο υπουργός.
via Associated Press

Δεν είναι ελληνικό έδαφος η νησίδα στην οποία εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και το Κτηματολόγιο δήλωσαν ξεκάθαρα πως το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, ούτε η Τουρκία είναι εμπόλεμη χώρα.

«Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην ΕΕ λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια...δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» πρόσθεσε.

Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι ο φράχτης στο Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα, ενώ ανέφερε ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτο δημιούργησε πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές, καθώς δεν υπήρχαν εργάτες γης. Είπε επίσης ότι στις 31 Δεκεμβρίου θα απελευθερωθούν όλα τα διαμερίσματα που έχουν διατεθεί σε αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώνεται το σχετικό πρόγραμμα.