Μητσοτάκης: Εντός ενός χρόνου οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ - Μείωση ΦΠΑ σε ταξί και καφέ

Η ακρίβεια είναι το μεγάλο αγκάθι της κυβέρνησης, ένα ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν οι ποιλίτες και στις ευρωεκλογές.
Pier Marco Tacca via Getty Images

Την ολοκλήρωση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, εντός ενός χρόνου από την διαδικασία, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη του εβδομαδιαία ανασκόπηση με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, πρόκειται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και η μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ταξί και καφέ

«Προχωράμε σε ψηφιοποίηση των διαδικασιών στο ΑΣΕΠ για πιο γρήγορο έλεγχο των αιτήσεων, έτσι ώστε να προχωρούν πιο γρήγορα και οι προσλήψεις», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Η ακρίβεια το αγκάθι της κυβέρνησης

«Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στην καθημερινότητα δεν είναι άλλο από την ακρίβεια (…) Την εβδομάδα που μας πέρασε ανακοινώσαμε ότι μονιμοποιούμε τους έως πρότινος προσωρινά μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα ταξί και στην παράδοση (take away & delivery) καφέ.

Όπως το κάναμε ήδη (δηλαδή από 1/1/2024) για τις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τους κινηματογράφους και σε μια σειρά αγαθών σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, παρατείνουμε για άλλο ένα εξάμηνο, έως τις 31 Δεκεμβρίου, τα μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ράφι και την καταπολέμηση της ακρίβειας και ενισχύουμε τη ΔΙΜΕΑ με επιπλέον 30 στελέχη για περισσότερους ελέγχους στην αγορά», αναφέρει ακόμη.

Δημοφιλή